2014. március 10., hétfő

Nőkről nem csak nőknek


„Új utak, új élmények” várták a hölgyeket színes, nőnapi városnéző sétáinkon március 8-án és 9-én. Márciusi első újdonságunk a tematikus séták sorában a „Keresd a Nőt Győrben!” elnevezésű  program volt, ahol minden a nők körül forgott.

Fotó: Csobay Dániel
A séta apropóját a Nemzetközi Nőnap adta, ebből az alkalomból ajánlottuk először, hogy keressünk együtt híres nőalakokat Győr történelmi, irodalmi, művészeti értékei között és sétáljunk együtt idegenvezetőnkkel csodálatos belvárosunkban.

Fotó: Csobay Dániel
A sétát a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Kovács Margit állandó kiállításának látogatása egészítette ki, ahol Fülöp Szabolcs tárlatvezető kalauzolta vendégeinket a győri születésű keramikusnő világába.
A sétán színes történeteken keresztül kerültek rivaldafénybe nőalakok.
A Nőnap további meglepetésekkel folytatódott. A Múzeumház Teázó vendégszeretete, belső harmóniája fogadta vendégeinket. Francsics István a Teázó tulajdonosa egy érdekes teabemutató keretében ismertette meg a vendégeket a tea történetével, a teafogyasztás alapjaival, a teafajtákkal. Nagy sikert aratott a teakóstoló is. 
A Győri Nemzeti Színház fiatal stúdiósai Somogyi Luca és Karácsony Gergő, Márai Sándor: A nőkről általában című írásával köszöntötték a hölgyeket.
A történelmi nőalakok után bemutatkozott Kulcsár Melinda, egy igazán mai nő, aki egyedi készítésű rózsáival, virágdíszeivel kápráztatta el a lelkes hallgatóságot. Mesélt arról, hogy milyen út vezetett a pedagógusi munkától a gyönyörű kézimunkák készítéséig, amelyek ma már a világ minden pontjára eljutnak.
 A program résztvevői szívesen osztották meg gondolataikat, benyomásaikat a sétáról:

„Nagyon tetszett ez a különleges séta, igazán kellemes és méltó megünneplése volt a nőnapnak. Tartalmas volt az egész program. Mondhatnám úgy is, hogy kellemes és hasznos volt egyben, hisz ahogy az előző túrák során, itt is nagyon sok új információt tudtunk meg és eddig fel nem fedezett szobrokat, képeket ismerhettünk meg. Nagyon tetszett, hogy külön kiemeltünk egy neves győri hölgy alakot, és közelebbről és mélyebben megismerhettük a munkásságát. A kis teázó hangulata és az itt lévő meglepetések pedig igazán megkoronázták a napot.”  K.J.
„Hálásan köszönöm, hogy részt vehettem ezen az igényes, élménydús, nőnapi sétán! Személy szerint jól éreztem magam, már csak azért is, mert akik felkértek a szavalásra, nagyon kedves emberek! Szóval köszönöm szépen!” K.G.

„Nekünk erre volt szükségünk vasárnap! Köszönöm ezt a csodás délelőttöt! Szívem, lelkem melengette! Jövünk máskor is!” H.É.
„Megújulva, feltöltődve értem haza a mai sétáról is! Ismét csak köszönetem!” K.Zs.


A „ Keresd a Nőt Győrben!” séta áprilisban is folytatódik. Újabb különleges élmény vár a vendégekre!
Április 5-i programunk csúcspontja, hogy az április 4-én nyíló „Mucha és társai- Szecessziós plakátok a Magyar Képzőművészeti Egyetem gyűjteményéből”  című kiállítást csoportunknak mutatja be elsőként Grászli Bernadett művészettörténész, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatónője az Esterházy - palotában.
Természetesen a városnéző séta és a meglepetések sem maradnak el!
Győr sokszínű kulturális kínálatából mindig tudunk új élményt nyújtani!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése