2014. március 18., kedd

Zenés tavaszi ébredés

Győr gazdag zenei hagyományokkal rendelkező város!
Íme egy újabb izgalmas téma a belvárosi barangolások sorában !
 Egy újabb gyöngyszem a hétvége gazdag kulturális programkínálatában!  
Ismerkedjen egy újabb tematikus városnéző sétán Győr kincseivel!
Vajon igazán zenés lesz ez a tavaszi délelőtt?

Fotó: Csobay Dániel

Különleges városnéző sétára várjuk azokat a kedves Érdeklődőket, akik már érzik a tavaszi ébredés idejét és szívesen barangolnának velünk egy hangulatos szombat délelőtti sétán, miközben Győr kulturális valamint zenei életének történeteivel ismerkednek.
A "zenés séta" során Győr zenei életéhez kapcsolódó személyek, helyszínek, épületek kerülnek a fókuszba. Mitől lesz igazán izgalmas ez a program? Nem csupán a zenei munkásság, hanem maga az ember is a középpontba kerül. Kalandos élettörténetek, anekdoták nyomán vezet a séta útvonala.

Az érdeklődők olyan kérdésekre is választ kaphatnak többek között, hogy honnan fúj a szél a Városházánál, hol tartotta utolsó koncertjét Bartók Béla, vajon ki volt az a Richter, akiről „termet” és iskolát is elneveztek, miért nevezhetjük Liszt Ferencet a 19. század szupersztárjának? 

A zenészéletek közti hasonlóságokra és összefonódásokra is fény derül. A képzeletbeli gyöngysor egyes elemei szorosan összekapcsolódnak. Más művészeti ágak zenei kapcsolódása is témája a sétának!
A különleges városnézés után a jelenkor győri zenei életének egyik meghatározó egyénisége lesz a vendégünk, aki a most 40 éves jubileumát ünneplő Győri Ütőegyüttes megalapítója és további meglepetések is várhatóak a sétán!

Kodályt idézve: „Legyen a zene mindenkié!” – "Új utak, új élmények" pedig kedves vendégeinké!

A programra még lehet jelentkezni:
http://www.gyeregyorbe.hu/varosnezo-setaink/ujdonsag/zenes-tavaszi-ebredes-gyorben 
E-mail: idegenvezetes.gyor@gmail.com

Ez sem lesz egy unalmas délelőtt ha velünk tartanak, szeretettel várjuk Önöket!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése