2014. április 3., csütörtök

Kékben a Megyeháza tér Győrben

Tegnap, az Autizmus Világnapján  rendezte meg a "Híd a jövőbe" Alapítvány a "KÉK SÉTÁT" Győrben. A rendezvény egyik főszervezője Árnics Katalin gyógypedagógus volt.

A gyülekező este 17.30-től kezdődött a Megyeháza előtti téren, ahol jótékonysági kézműves vásár fogadta a résztvevőket a Márton Lakóotthon lakói által készített termékekből.
Ezt követően köszöntőt mondott  Simon Róbert Balázs alpolgármester. 
Elmondta, hogy "Győrben nagy hangsúlyt fektetünk a társadalmi felelősségvállalás erősítésére. A rendezvény idejére kékbe borult a Jedlik híd, városunk ezzel egy 22 országot összefogó kezdeményezéshez csatlakozott, amikor is kékben ragyog több emblematikus épület szerte a világon."
A Kék Séta előtt a résztvevők egy kék vászonra autók és buszok képeit ragasztották fel. Az ajándék egy autista fiúnak készült, akinek az autók a szenvedélye.

Fotó: Csobay Dániel
 

Fotó: Csobay Dániel

Fotó: Csobay Dániel
A séta útvonala: Megyeháza előtti tér /gyülekezés helyszíne/ - Baross út – Széchenyi tér – Jedlik Ányos u. - Kossuth híd /Révfalui híd/ - Teniszpályák – Széchenyi Étterem - Jedlik híd - Rába Quelle fürdő töltése mentén - Rába kettős híd - Bécsi kapu tér - Kazinczy u. - Baross út - Megyeháza tér /célállomás/
A Széchenyi István Egyetem Széchenyi Éttermében játszott a SUDDENLEY- trió . A zenekar fiatal jazz- zenészekből áll, akik ingyen, fellépési díj nélkül vállalták a közreműködést.Fotó: Csobay Dániel

Fotó: Csobay Dániel


 Magyarországon minden 100. gyermek autizmussal születik!
"Tégy meg minden jót, ami tőled telik, Amilyen eszközzel csak tudod, Amilyen módon csak tudod,Ahol csak tudod, Akivel csak tudod, Ameddig csak tudod!"  (Wesley, John)


A rendezvény fővédnöke: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, Bolla Péter kabinetfőnök.

Ma a rendezvényt "KÉK KONCERT" zárja Győrben, a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolában 16.30-as kezdettel.  Vezényel: Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester, egyetemi docens. Közreműködnek: a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola kamaracsoportjai és zenekara.
Jegyek még a koncert előtt kaphatók!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése