2014. április 16., szerda

Versforrás- nap a győri Waldorfban

A Forrás Waldorf Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény versmondó napot rendezett ma,  a „Költészet napja” alkalmából a József Attila Művelődési Házban.

Az iskola 10. évfolyama és Hollósi Emese osztálykísérőjük, a győri Waldorf Iskola magyartanára rendezte meg a I. Versforrás-napot.
Az eseményen 27 versből választotta ki a hat tagú zsűri korosztályonként a legjobbakat. A résztvevők érmet és emléklapot kaptak. Minden korosztály legjobbját ajándék könyvvel jutalmazták.
A Versforrás-nap abszolút győztese -aki a Vándor-díjat is átvehette- Németh Evelin, az iskola 12. osztályos tanulója volt, József Attila: Óda című versét szavalta el. A zsűri elnőke, az Original Balance Kft. ügyvezetője két személyre szóló meghívást ajándékozott május 3-i Fotósétájára.
A felső tagozatosok közül Göncz Viola  Linda 10. osztályos tanuló Tóth Árpád: Áprilisi capriccio című versével nyerte el a zsűri tetszését, a középtagozatból Székely Zalán 5. osztályos tanuló Petőfi Sándor: A virágnak megtiltani nem lehet... című verse nyert, végül Tóth Álmos 2. osztályos diák Lázár Ervin: Négyszögletű kerekerdő című művéből adott elő.
A Versforrás-napon a Forrás Waldorf Iskola tanárai közül is színpadra álltak néhányan, még az iskolatitkár is kedvet kapott egy Szilágyi Domonkos vers elszavalásához.   
A versmondó napot további műsorszámok színesítették. Fehér Gabriella, volt Waldorfos diák, egy Kosztolányi Dezső verssel tért vissza, a 11. évfolyam Karinthy Frigyes: Visszakérem az iskolapénzt című jelenetével szórakoztatta a közönséget. A dal című produkciót a gimnáziumi évfolyamok diákjai adták elő és  Cintia Fitt Dance Stúdió Chili performance-ával lépett fel. 
Színes, színvonalas programmal emlékezett meg az iskola a Költészet Napjáról, ami számos emlékezetes pillanatot hozott a résztvevőknek és a közönségnek egyaránt.

Fotók: Csobay Dániel


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése