2014. május 29., csütörtök

6 hónap a mérlegen - Tematikus városnéző séták Győrben

Lelkesedés, szorgalom, kutatómunka, készülődés, szervezés, csapatépítés, kitartás és még sok pozitív dolog jellemzi Csobayné Pintér Éva idegenvezető és lelkes csapata mindennapjait. 
A győri tematikus séták megálmodójától, Csobayné Pintér Évától kérdeztem. 


14 új, tematikus sétát mutattatok be 6 hónap alatt. Hogy kezdődött a programsorozat?
Éppen fél évvel ezelőtt, november 30-án vezettem első tematikus sétánkat, az Angyalsétát, ami akkor még egy provokatív kérdést viselt megnevezésként (Győr az angyalok városa?). A téli időszak ellenére gyorsan felfedezték a sétákat vendégeink és szombatonként együtt élvezhettük az advent különleges hangulatát különleges helyszíneken.
Mit sikerült fél év alatt teljesíteni, mire vagy a legbüszkébb?
A következő hónapokban további 13 programot állítottunk össze és mutattunk be, noha havi egy új programot ígértem! Hogy a számoknál maradjunk még egy kicsit, ami talán tükrözi az emberek érdeklődését és a munkánkat is: 27 tematikus sétát vezettünk Győr belvárosában, a legnagyobb létszámú csoportunk közel 150 fős volt (nem elírás!). Honlapunk - www.gyeregyorbe.hu - könnyen kezelhető, közvetlen regisztrációt tesz lehetővé. Fél éve hoztuk létre az ezisgyor.blogspot.hu blogunkat, ahová azóta több mint 10.000 alkalommal kukkantottak be és olvasgatták. Facebook oldalunk kedvelőinek száma napról napra növekszik. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy sétáinkhoz számos érdeklődő már törzsvendégként csatlakozik és így folyamatosan bővül a Kulturális Kalandorok Klubjának tagsága.
Hogyan zajlik a felkészülésetek? Tudom, rengeteg munka!
Először is kell egy ötlet, majd komoly anyaggyűjtés, kutatás, tervezés előzi meg egy-egy új program bemutatását. Szerencsére egyáltalán nem esik nehezünkre ez a feladat, mert egyébként is nyitott, érdeklődő, állandóan olvasó emberek vagyunk. Talán csak annyi a változás, hogy olvasmányainkat nagyon célirányosan válogatjuk az utóbbi hónapokban. Kicsit olyan ez, mintha állandóan vizsgára készülnénk. Végül is minden új séta egy új kihívás. Örömmel csinálom.
Van kedvenc sétád?
Őszintén szólva nem könnyű ilyet kiragadni, mert mindig az a kedvenc, amit újonnan kitalálunk, készülünk rá és várjuk a fogadtatását. Én személy szerint kiemelném talán az Angyalsétát, különleges hangulata miatt, a Keresd a Nőt Győrben! sétát, amit minden alkalommal egy kicsit más ruhába öltöztetünk…Voltak már könnyedebb, komolyabb témáink egyaránt.  Bizonyára kollégáim is más-más programot emelnének ki. Talán leginkább a vendégeinket kellene megkérdezni erről! Tény, hogy olyan sétáink is vannak, amit visszavárnak vagy a folytatását várják már a vendégek.
Kiknek ajánljátok a programokat?
Az elmúlt fél évben azt figyeltük először hogy fogadják a győriek ezeket a sétákat. Egyszer csak azt vettük észre, hogy már turisták is jelentkeznek közelebbi, távolabbi helyekről programjainkra. Eddig ezeket a tematikus sétákat magyar nyelven vezettük. Júniustól kezdődően a kínálatot bővítjük. Nem csak a hétvégeken, hanem a hét 5 napján kínálunk sétákat magyarul, németül és hamarosan angol nyelvű programmal is jelentkezünk. Sétáinkat azoknak ajánljuk, akik szeretnék a várost másképp megismerni, hiszen akár érdeklődésük szerint is választhatnak témáinkból. Akik már nem a klasszikus városnézésekre vágynak, hanem szívesen fedezik fel a rejtett értékeket idegenvezetőinkkel.
Kikből áll a csapatotok?
Partner idegenvezetőink mind felsőfokú, főiskolai, egyetemi végzettséggel rendelkeznek, turisztikai szakemberek, pedagógusok, kiváló nyelvtudással. Egyes esetekben programjainkat meghívott vendégekkel, szakértőkkel vezetjük egy-egy témában. Fiatal, lelkes, lendületes a csapat, igazán elhivatott. Egy emberként dolgozunk azért, hogy „új utakat, új élményeket” nyújtsunk a Győrben tartózkodó turistáknak vagy az érdeklődő győrieknek. 
Milyen további terveid és céljaid vannak a tematikus sétákkal kapcsolatban? 
A nyári hónapokban szeretnénk aktívan részt venni a Győrbe érkező vendégek kalauzolásában. Szeretnénk elérni, hogy a vendégek előre tervezzék részvételüket egyes programjainkon vagy meghosszabbítsák győri tartózkodásukat emiatt. Természetesen nyáron is szeretnénk néhány programot felkínálni a győrieknek is. Június 24-én például - a nyári napforduló napján-, különleges Szentiván-éji by night programmal készülünk! Tudjuk persze, hogy ez az időszak sok városi programot nyújt, talán az őszi hónapokban még szívesebben fogadják a helyiek újdonságainkat. Nem fogyunk ki könnyen az ötletekből! 
Hogyan lehet jelentkezni a programokra? 
Az online jelentkezési lehetőségeken kívül lehetőséget biztosítanak értékesítő partnereink is a vendégek regisztrálására - Tourinform, Zichy Látogatóközpont - és megjelentünk hotelek recepcióján is programkínálatunkkal. Azon dolgozunk, hogy tovább bővítsük partnereink körét, hogy minél több vendégnek kínálhassák fel a szállásadók tematikus sétáinkat illetve kapcsolódunk a város aktuális programjaihoz, eseményeihez. Arra törekszünk, hogy a kínálat sokszínű legyen, mindenki találhasson kedvére való programot.

Köszönjük vendégeink bizalmát, figyelmét és szép, élményekben gazdag nyarat kívánunk mindenkinek! Mi nyáron sem dőlünk hátra, szeretettel várunk mindenkit Győrben! www.gyeregyorbe.hu

Az első Angyalsétánkon 2013. november 30-ánAz Idegenvezetők VilágnapjánLegújabb sétánkon: Győr 7 csodája

Fotók: Csobay Dániel
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése