2015. február 10., kedd

"Tűgobelin hangulatok" a Bezerédj- kastélyban


Ma 18 órakor nyílt meg Kissné Thullner Mária "Tűgobelin hangulatok" című kiállítása a ménfőcsanaki Bezerédj- kastély kiállítótermében.

Kissné Thullner Mária Lébényben él, 15-18 éve foglalkozik gobelin varrással. Kezdetben nagyobb öltésű képeket készített, majd mikor alakos képeket is varrt, rájött, hogy a tűgobelin jobban visszaadja az arcokat, szemeket, madártollakat. Azóta tűgobelineket készít. Azt mondja: "az alkotás maga olyan, mintha kifestő könyvben színezne." A színeket maga válogatja, nem mindig igazodik az eredeti alaphoz. Vallja, hogy a gobelinek készítése segít kilépni a mindennapok világából, örömmel tölti el, ha alkotásai mások lelkét megérintik. Képeiből már 5 alkalommal volt tárlat, Ménfőcsanakon most látható először, jelenleg 58 alkotását tekinthetik meg az érdeklődők. Az alkotótól megtudtam, hogy "Postakocsi" című képét mindösszesen három hét alatt készítette el. Ez a kép 106 x 40 cm és 175.536 öltés.

Fotó: Csobay Dániel

A kiállítást Kissné Barna Borbála nyitotta meg, nótacsokrával közreműködött a Ménfőcsanaki Dalkör.

Balra: Kissné Barna Borbál, jobbra: Kissné Thullner Mária- az alkotó,  Fotó: Csobay Dániel

Fotó: Csobay Dániel

A tűgobelin munkák március 9-ig tekinthetők meg, munkanapokon 8-18 óráig, hétvégén a művelődési ház programjaihoz igazodva. Szívből ajánlom, akinek ideje engedi, tekintse meg.Fotók: Csobay DánielNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése