2015. szeptember 18., péntek

Egyensúly a Győri Balett 2015/2016-os évadábanPénteken tartotta 37. évadjának 38. társulati ülését a Győri Balett. 


Fotó:: Csobay Dániel

Az edzések már  hetek óta megkezdődtek, a hivatalos évadnyitás szeptember 18-án volt.
Rózsavölgyi László az önkormányzat Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke így szólt a társulathoz:

„Remélem feltöltődve, és ahogy ígérték kipihenve tértek vissza, igaz, elképesztően mozgalmas nyári időszakon vannak túl” – utalt az izraeli turnéra  hiszen a közel-keleti országban 18 ezren látták a Győri Balett előadásait. „Megdolgoztak minden egyes előadásért, minden egyes sikerért, amihez én szívből gratulálok. Megtapasztalhatták azt is külföldön, hogy a csúcson mindig van hely, de soha nincs annyi, hogy le is ülhessünk. Én ebben a szezonban is biztosíthatom Önöket Győr városának töretlen támogatásáról” – tette hozzá Rózsavölgyi László.


Fotó: Csobay Dániel

Rengeteg kihívás és feladat vár a csapatra. „Gyorsan tudunk reagálni a feladatokra, ez az egyik nagy erénye a csapatnak” – hangsúlyozta Kiss János. 

Az igazgató két  új, készülő előadásukat is megemlítette:  az Egyensúlyt, mely Cayetano Soto, Uneven (Kizökkent) és Velekei László, A terem című darabja. „ Az Egyensúly kapcsán mind a két mű az emberi egyensúlyról szól, vagyis a testi és a lelki állapot változásairól."


A Győri Balett a fiatalokról sem feledkezik meg, új gyerekdarabjukkal ezúttal Lázár Ervinre  emlékeznek majd. 

Fotó: Csobay Dániel

Fotó: Csobay Dániel

 Kiss János köszöntötte a társulat új tagjait, majd Pálmai Andrást, aki 25 éve tagja a csapatnak. 

Fotó: Marcali GáborNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése