2016. február 28., vasárnap

Egymásnak adták a stafétát

Idén 2016. február 28-án a győri Original Balance Kft. Gyere Győrbe csapatának idegenvezetői gondoskodtak az Idegenvezetők Világnapjának megünnepléséről Győrben. Ingyenes tematikus városnéző sétára és kvízjátékra hívták az érdeklődőket. 

1985 óta számos országban megünneplik az Idegenvezetők Nemzetközi Napját. A világnap eredeti célja az idegenvezetői munka népszerűsítése, új programok bemutatása volt a szakma, a szervezők és a turisták számára. Egyes országokban egész hétté fejlődött a program, míg más országokban egyetlen nap, vagy akár egyetlen helyszín jelzi az idegenvezetők ünnepét. 
Hazánkban az évek során egyre több város csatlakozott a fővároson kívül is a kezdeményezéshez. A programok többségén ingyenes a részvétel, de a nagy érdeklődés miatt rendszerint bejelentkezéshez, regisztrációhoz kötött.
Az Original Balance Kft. ízelítőt adott több mint 40 tematikus sétájából. A sétát óriási érdeklődés kísérte, ahol az idegenvezetők - Csobayné Pintér Éva, Táska Eszter, Husz Anikó és Kauker Bálint- egymásnak átadva a stafétát kalauzolták a vendégeket vasárnap délután. Közel kétszázan voltak kíváncsiak a programra.
A kvízjátékot a Látogatóközpont/Tourinform Győr, a Szent László Látogatóközpont, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, a Vaskakas Bábszínház, a Borháló Győr, Original Balance Kft./Csobay Dániel támogatták.Fotók: Csobay Dániel 

Információ, érdeklődés, jelentkezés: 

http://www.gyeregyorbe.hu/varosnezo-setaink/aktualis-programunk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése