2016. március 1., kedd

Bunker-túra Tényőn

A  Polgári Védelem Világnapján a Győr- Moson- Sopron- Megyei Kereskedelmi-és Iparkamara látogatást szervezett a tényői légvédelmi óvóhely megtekintésére, amit ma nyitottak meg először nagyközönség előtt.

A Nemzetközi Polgári Védelmi Világszervezet 1972. március 1-jén alakult meg. Erre emlékezve 1992 óta tartják meg A Polgári Védelem Világnapját.
"Magyarország is csatlakozott az akkori felhíváshoz. Magyarország 1989-ben ratifikálta és hirdette ki az 1949. évi genfi egyezmény két jegyzőkönyvében foglaltakat, amely kimondja a polgári védelem humanitárius jellegét, azt határozottan elkülöníti a fegyveres erőktől, továbbá a polgári védelem feladatai közé sorolja a katasztrófák veszélyeitől való védelmezést, az életben maradás feltételeinek biztosítását. Világszerte látványos mentési gyakorlatokat rendeznek ezen a napon." (Neumann-ház – Irodalmi Szerkesztőség)
Az egykori óvóhelyen berendezett polgári védelmi kiállítás érdekes és nem mindennapi betekintést nyújt a világháború és a hidegháború korszakában a lakosság védelme érdekében alkalmazott eszközökről és módszerekről.
Erre a programra bejelentkezőket Csepi László tűzoltó őrnagy Győr-Moson- Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól kalauzolta az óvóhely területén néhány kollégájával és ismeretterjesztő előadást tartott.
 Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése