2016. április 17., vasárnap

II. Antropozófia Nap Budapesten

2016. április 16-án szombaton rendezték meg a II. Antropozófia Napot Budapesten, a MOM Kulturális Központban.

A rendezvényen 8 helyszínen folyamatosan zajlottak az események a Csörsz utcai Kulturális Központon belül. A megnyitón dr. Tóthfalusi Anna a Sophianum Antropozófiai Központ társvezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd felolvasta prof. em. Mesterházi Zsuzsa levelét. Sanda Dale a román Antropozófiai Társaság elnökségi tagja tolmácsolta a romániai, az ausztriai és a szlovákiai Antropozófiai Társaságok üdvözletét. Az érdeklődők láthatták a Göllner Mária Gimnázium és az Artemis Euritmia-színpad  euritmia bemutatóit, majd Dr. Med. Andreas M Worel tartott előadást "Gyógyító közösség és antropozófus orvoslás" címmel.  
A nap folyamán az előtérben Antropozófus könyv-és lapkiadók standjai várták a programra ellátogatókat. 
A rengeteg előadás mellett az érdeklődők betekintést nyerhettek a Collot művészetterápiába, a csoportos higiéniás euritmiába és a TAO-hárfa alkalmazásába.
Az orvosi szekcióban az előadások mellett Dr. Ita Wegman kiállítást láthattak.
A Gyermek szekcióban a Bothmeres zsinórjátékokat mutatták be, de lehetőség nyílt a gyermekek számára, hogy kézműveskedjenek és kipróbálják a szövést is. Szentkúti Márta mesemondó, terapeuta pedig a Ligetszépe Meseterápiáról adott tájékoztatást.
Az Ifjúsági szekcióban egész nap Csobay Dániel győri fotográfus "Úton" című fotókiállítását tekinthették meg az érdeklődők, illetve "Hogyan lettünk?" címmel beszélgetés zajlott waldorfosok kezdeményezéseiről, szó esett a WaldorFesztről, illetve  " Mit tettem, amikor nem tudtam mit tegyek?" címmel beszélgetni lehetett ex-waldorfosokkal. A programon megjelentek antropozófus cégek és iskolák is.


 

 

 Fotók: Csobay Dániel fotográfus


Ex-waldorfos diákként Csobay Dániel is részt vett a beszélgetésben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése