2016. június 21., kedd

XII. Magyar Táncfesztivál napról-napra - Fotógaléria


2016. június 20-án nyílt meg a XII. Magyar Táncfesztivál Győrben. 
Folyamatosan bővülő képgalériával jelentkezek napról-napra.

A gála előtt Eifert János fotóművész "Geometria" című kiállításán köszöntötte az érdeklődőket Kiss János Kossuth-díjas, Érdemes Művész a Győri Balett igazgatója és maga Eifert János. A fotókiállítás káprázatos táncával, Lőrinc Katalin táncművész nyitotta meg, közreműködött Lőrinczky Attila, a bőgő mestere.
A megnyitót követően az ünnepi gála vette kezdetét, ahol Kiss János mellett köszöntőt mondott Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város Polgármestere és Mihályi Gábor, a Magyar Táncművészek Szövetségének elnöke, Harangozó-díjas, Érdemes Művész.
Az ünnepi gálán a Győri Balett egy premierrel mutatkozott be. "Belső hangok- etűdök egy témára." A korográfus: Velekei László Harangozó-díjas. Táncolták: Hancz Alexandra, Matuza Adrien, Daichi Uematsu, Tetiana Baranovska, Engelbrecht Patrik, Artem Pozdeev, Jekli Zoltán, Luigi Lannone, Tatiana Shipilova, Tűű Barbara.
Fellépett az Izraeli Balett: Hamupipőke; a Brnoi Nemzeti Színház Balett társulata: Black and White; a Magyar Táncművészeti Főiskola: A négy évszak- ősz és a Magyar Nemzeti Balett: Walking mad című produkciójával. 

Fotók: Csobay Dániel fotográfusNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése