2016. december 10., szombat

Ajándékbontás a győri Audi Arénában


Ma este Diótörő a győri Audi Arénában, a Győri Balett előadásában, a Győri Tánc-és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium növendékeinek nagyszerű közreműködésével. Pirók Zsófi flamenco. Sztárvendégek a Moszkvai Bolsoj Balett szólistái. Lenyűgöző este volt, fantasztikus táncosokkal!
"A balett, a cirkusz és a show elemeit ötvöző, háttérvetítéssel kiegészített Diótörő előadást láthatunk idén karácsonykor három vidéki nagyvárosban.
A győri Audi Arénában való fellépés után, a Debreceni Főnix Csarnokban és a Veszprém Arénában várhatóan még tízezer néző előtt fogják eltáncolni a Győri Balett művészei ifj. Harangozó Gyula DIÓTÖRŐ az Arénákban című táncjátékát. Az eddigi legnagyobb hazai Diótörő előadás a helyszínekhez illő módon hatalmas, „szélesvásznú” díszlettel készül, és a világ élvonalába tartozó Győri Balett tagjai mellett artistákkal és revüszerű látványelemekkel kibővítve.
A Győri Balett művészei mellé a Herceg és Klára hercegnő nagy kettősének eltáncolásához a Moszkvai Bolsoj balett és a Magyar Nemzeti Balett szólistái is színpadra léptek.
A produkció koreográfusa és rendezője ifj. Harangozó Gyula, Kossuth-díjas magyar táncművész, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója, aki a Bécsi Operában korábban nagy sikerrel játszott Diótörő rendezése alapján a díszlettervező Dmitrij Simkinnel és a jelmeztervező Velich Ritával együtt egy új, látványos előadást állít az arénák színpadára."

A produkcióban részt vevő táncosok:

Daraja Hahlova/ Radina Dace, Artemij Beljakov,/Timafeev Dmitry/ Balázsi Gergő, Kara Zsuzsanna/Fuchs Renáta, Artem Pozdeev/ Horváth Kada, Sebestyén Bálint Harangozó-díjas/ Szanyi Tamás, Tetiana Baranovska/ Tatiana Shipilova, Pátkai Balázs/ Engelbrecht Patrik, Hegyi Réka/ Hancz Alexandra, Alexey Dolbilov, Balikó György, Gémesi Máté, Horváth István, Horváth Krisztián, Luigi Lannone/ Thierry Jaquemet, Matuza Adrienn, Tüű Barbara, Szendrei Georgina, Szalai Judit,Varga Ágnes, Laura Fernandez, Cserpák Szabina, Sóthy Virág, Horváth Krisztián,  Jekli Zoltán, Berzéki Melinda, Daichi Uematsu.

Szeretettel gratulálok ifj. Harangozó Gyula Kossuth-díjas magyar táncművész, koreográfusnak; Kiss János Kossuth-díjas, Érdemes Művésznek, a Győri Balett igazgatójának;  az alkotóknak, a Győri Balett teljes társulatának, a műszaki stábnak, illetve a  Moszkvai Bolsoj Balett szólistáinak.

Pénteken a főpróbán fotóztam.


 


 Fotók: Csobay Dániel fotográfusNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése