2017. július 29., szombat

Soha nem látott sikert ért el a győri EYOF - Záró sajtótájékoztató a Városházán

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál 2017 szervezőbizottsága ma délután tartotta meg nemzetközi, záró sajtótájékoztatóját a győri Városháza Dísztermében.

A sajtótájékoztatón részt vett az Európai Olimpiai Bizottság tisztségviselője, Borkai Zsolt Győr Megyei Jogú Város polgármestere, az EYOF Győr 2017 Szervezőbizottságának elnöke, Kulcsár Krisztián a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke,  Joseph Kassar az EYOF Győr 2017 koordinációs Bizottságának elnöke, Aleksander Kozlovsky az Európai Olimpiai Bizottság vezető tisztségviselője, valamint az Európai Olimpiai Bizottság és az EYOF Győr 2017 Szervezőbizottságának vezető tisztségviselői.
A megjelenteket a szervezőbizottság elnöke, Győr város polgármestere, Borkai Zsolt köszöntötte.„Büszkén mondhatom, hogy Győr minden idők legjobb Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválját (EYOF) rendezte meg” - hangsúlyozta Borkai Zsolt polgármester, az EYOF Győr 2017 Szervezőbizottságának elnöke a múlt vasárnap kezdődött esemény nemzetközi sajtótájékoztatóján a győri Városháza Dísztermében, szombaton.Borkai Zsolt elárulta, felszabadultabban kezdi a mai sajtótájékoztatót, mint múlt vasárnap a megnyitó előtt, hiszen a tapasztalatok alapján kijelenthető: Győr magas szinten rendezte meg az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált. „Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik hozzájárultak ehhez a sikerhez: a győrieknek, hiszen az elmúlt években nagy lelkesedéssel támogatták a kezdeményezést, hogy a városunk idén nagyszabású EYOF-ot rendezhessen. Győr bebizonyította, hogy összefogással nagyot lehet alkotni. Köszönöm az Európai Olimpiai Bizottságnak is, hogy segítették a munkánkat, és hozzájárultak a sikerhez. Köszönöm a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) támogatását, és gratulálok a csodálatos eredményekhez, amit a magyar fiatalok elértek az elmúlt napokban. A sikereik meghozták annak a munkának az eredményét, amit néhány éve a MOB, és a sportszövetségek elkezdek, vagyis egy komoly utánpótlásbázis felépítését” - fejtette ki Borkai Zsolt, s azt kívánta a MOB elnökének, Kulcsár Krisztiánnak, hogy ugyanezzel a lelkesedéssel és szaktudással segítsék továbbra is a magyar sportot. „Hiszem és remélem, hogy a tokiói olimpián a most szerepelt magyar csapat tagjaiból sokan fognak részt venni” - hangsúlyozta és köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a szervezésben és az önkénteseknek, akik segítsége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a győri EYOF sikeres lett. „A Budapesten zajló FINA kapcsán azt mondják, Magyarország rendezi minden idők legjobb vizes világbajnokságát. Büszkén mondhatom, hogy Győr pedig minden idők legjobb Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválját rendezte meg!” - zárta szavait.


Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke hangsúlyozta: "Soha nem vettem részt még ilyen színvonalas Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon! Köszönet  a szervezőknek és külön köszönöm Borkai Zsoltnak!"
„Ez év nyara a sportról szól Magyarországon, hazánkra figyel a sportvilág, hiszen jelentős eseményeknek adhatunk otthont. Vitathatatlan, hogy ezek közül a legnagyobb szabású rendezvény Győrben zajlik: 50 ország közel 2.500 sportolója mérkőzött, illetve mérkőzik meg ma estig tíz sportágban, s az ő sikeres szereplésüket 1.100 sportszakember segít” - kezdte beszédét Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke a nemzetköz sajtótájékoztatón. Hogy érzékeltesse az esemény jelentőségét, elmondta: az EYOF meghaladja a téli olimpiai játékok méretét. Hozzátette, különös hangsúlyt kap ez az esemény Magyarország sporttörténetében, hiszen hazánk először adhatott otthont olimpiai eseménynek. Kulcsár Krisztián megköszönte az Európai Olimpiai Bizottság bizalmát, amit Magyarország, azon belül is Győr kapott, amikor az esemény megrendezésének jogát a városnak adta. „Méltón helytálltunk. Köszönöm Győrnek, a városvezetésnek és a szervezőbizottságnak, hogy soha nem látott színvonalon rendezték meg az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált minden tekintetben: a sportlétesítmények, a szálláskörülmények, az étkeztetés és a közlekedés biztosítása mind hangsúlyos elemei egy ilyen jelentős eseménynek, és Győrben minden jól működött. Külön köszönet a győrieknek a vendégszeretetért, az önkénteseknek pedig a közreműködésért” - mondta.
Magyarország 152 fős csapata jelenleg 34 éremmel a második helyen szerepel az éremtáblázatban.

Joseph Cassar, az EYOF Győr 2017 Koordinációs Bizottságának elnöke is gratulált Magyarországnak a sikerekért.„Több rekord megdőlt ezen a héten, de nem csak a sportban, hanem a szervezésben is. A győriek magasra tették a lécet, aminek megugrása nagy kihívást jelent a következő EYOF-ot rendező országnak” - mondta végül, majd Aleksander Kozlovsky, az Európai Olimpiai Bizottság vezető tisztségviselője, szintén megköszönte a szervezők és az önkéntesek munkáját. „Győr megmutatta, hogy az EYOF-ot ilyen professzionális színvonalon is le lehet bonyolítani."

 


 
 


Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése