2017. augusztus 30., szerda

"Becsengettek a próbákra" - Évadnyitó társulati ülés a Győri Balettnél

Ma délelőtt tartotta évadnyitó társulati ülését a Győri Balett, a Győri Nemzeti Színház csillárszintjén. 

Kiss János Kossuth-díjas igazgató kiemelte, hogy idén több nézői felkérésre is, újdonsággal  lepik meg a közönséget.
A város részéről Rózsavölgyi László Győr Megyei Jogú Város Oktatási, Sport, Kulturális és Turisztikai Bizottságának elnöke köszöntötte a társulatot. 
A balettigazgató büszkén tekintett vissza a nyár eseményeire, az EYOF-ra és a füredi Anna Bálra, ahol fellépett a Győri Balett társulata. 

Köszönetet és búcsút mondott a táncpályáról nyugdíjba vonuló kollégáinak Fuchs Renátának és Pátkai Balázs Harangozó-díjas táncművésznek.Augusztus 31.-től elköszön a társulattól Sóthy Virág Harangozó-díjas táncművész, december 31-től pedig Horváth M. Lilla.

A Győri  Balett 2017/2018-as évada is színes lesz. 
Velekei László Harangozó-díjas koreográfus koreografálásával mutatják be a skarlát betű című előadást két felvonásban, 2017.november 11-én. A kis herceget pedig Zachár Lóránd koreográfiájával 2018 júniusában.
Repertoáron maradnak a: Szegény Dzsoni és Árnika, a Rómeó és Júlia, a Belső hangok, a Romance, a Bolero, a Carmina Burana, az Egy varsói menekült és a Diótörő előadások.  
2017 hátralévő részében és 2018-ban is több rangos eseményen lépnek fel: 
Szeptemberben a Győri Nemzeti Színház és a Győri Balett közös Nyílt napján, az Országos Színházi Évadnyitó Gálán szintén a Győri Nemzeti Színházban.
Őszi színház fesztiválokon Pécsett és Keszthelyen., illetve Budapesten is több alkalommal szerepelnek.
Októberben Bécsbe két alkalommal is turnéznak: a Tanzquartier-be és a Bálon is magyar díszvendégek lesznek. Majd itthon az Ipari Park 25 éves évfordulóján mutatkoznak meg. 
Decemberben a Príma Primissima Gálán szereplés vár rájuk, a Kodály Emlékév zárása és a Diótörő az Arénákban folytatása, ezúttal Veszprémben, Budapesten és Szombathelyen. 

2018-ban az olaszországi turnéra a Rómeó és Júlia, valamint a Bolero/ Carmina Burana előadásokat viszik. 
Februárban visszatérnek Bécsbe a Malakhov Gálára.  
Júniusban "Save the world- virtuózokkal, PDQ-est az Erkel Színházban és a XIV. Magyar Táncfesztivált rendezik meg Győrben. 
Ezen kívül több rendezvényen, például orvoskonferencián is fellépnek. 

Új táncosok is érkeznek a társulathoz: Bálint Adél, Herkovics Eszter Adria, Luka Dimic és Brazíliából Thales Henrique.
Új kollégát köszöntöttek  Faludi Armilla személyében, aki gazdasági csoportvezető lesz a társulatnál.Fotók: Csobay Dániel fotográfusNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése