2017. október 6., péntek

Megnyílt a Design Hét Győrben


Idén először rendezték meg a Design Hét Győr eseményt, a győri Delikát házban.Nagy Zsuzsa építész, a győri fesztivál és a Design kiállítás kurátora megjegyezte: „Fő elhatározásunk a győri és Győr-környéki tehetséges designerek felkutatása és bemutatása a Design Hét Győr keretein belül”. Céljuk minél nagyobb figyelmet irányítani a bemutatott designerekre a befektetői szférában is. „Valljuk, hogy a design és a kortárs építészet alkalmazása mérhető, minőségi változást hozhat egy vállalkozás életében.” - mondta.A tárlatot Hefter László, üvegművész nyitotta meg.   Arról beszélt, hogy a design kiállítással Győrben is fel szeretnék hívni az ipari potenciálnak a figyelmét arra, hogy városunkban is rengeteg szellemi energia van, amely alkalmas az ipar versenyképességének növelésére és a most kiállított tárgyak nagy része alkalmas is erre.
A művész azt is kihangsúlyozta, hogy a design szó, ma már sokrétű fogalom, nem kötődik feltétlenül a tárgy-és eszköz kultúrához. Mára egy szellemi mozgalommá fejlődött ki, amely a megszokottal szembeni dolgokat részesíti előnyben.

A kiállítás megnyitót design menü kóstolás, divatbemutató és állófogadás kísérte.

A helyi művészek, kiállítók:  Kodolányi Gábor designer, Hefter Brúnó üvegművész, Tóth Judit ékszertervező, Farkas-Pap Éva szobrász, Balogh Petra divattervező, Jakus Tamás formatervező, Csermák Zsuzska grafikus, Meixner Etelka szilikát-tervezőművész, Nagy Sarolta ékszertervező, Farkas Vajk üvegművész, Gyebnár Hajnalka textiltervező és Fehér József designer munkáit láthatjuk október 15-ig.
Fotók: Csobay Dániel fotográfus
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése