2017. október 11., szerda

Piroslámpás történetek

"Legendák és igaz történetek, piroslámpás történetek" címmel október 20-án új sétára készül a GyereGyőrbe Tematikus városnézések csapata. 

 "Ismeritek az egykori gabonakereskedelmi központ, a katonaváros piroslámpás történeteit? Schmuk Mari, Kupi Lizi, Eper Kati történeteit? A legendás közök, utcák bordélyházainak történeteit? Hol volt a "Szemérmetlen köz"? Miről levelezhetett e témákban gróf Széchenyi Miklós győri püspök és dr. Angyal Armand rendőrkapitány? Sok érdekes történet Győr régmúltjából. Hamarosan megmutatjuk az egykori helyszíneket és "piroslámpás történeteket" mesélünk egy letűnt világról. Hiteles történetek hiteles forrásokból." - így ajánlja következő programjukat Csobayné Pintér Éva idegenvezető.


 A séta vendége Bana József, a győri Levéltár igazgatója, aki gondoskodik a történelmi hitelességről. 

A séta egy vetítéses előadással válik teljessé, ahol a győri prostitúció történetével, történelmi összefüggéseivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.
 


Az elmúlt években számos téma tűnt fel a tematikus városnézések palettáján nem csak Budapesten, hanem a műemlékekben harmadik leggazdagabb városban, Győrben is. A tematikus séták a GyereGyőrbe idegenvezetői csapatának szívügye, szenvedélye, kulturális missziója.
Időnként szakértő vendégek meghívásával színesítik programjaikat vagy különleges élményprogramokat állítanak össze a város kulturális ínyencségei iránti érdeklődőknek.


 "Új utak, új élmények" sétáik mottója, amivel nem csak a Győrbe érkező turistáknak, hanem a lokálpatriótáknak, a győrieknek is egy izgalmas kulturális szórakozást kínálnak. Saját városukban sétálva lassítanak kicsit vendégeikkel és együtt veszik szemügyre mindazt, ami mellett a megszokott napi útvonalakon haladva elsietnek az emberek és színes történeteket mesélnek. Noha vannak akik úgy gondolják, hogy tősgyökeres győriként felesleges egy ilyen sétára bejelentkezni, ha mégis kipróbálják az ilyen típusú programokat,a csapat idegenvezetőit, más következtetésre juthatnak.


Az őszi, téli hónapokban sem szünetelnek a séták! Október 20-án új sétára várják az érdeklődőket, de már készülnek a már megszokott adventi "Angyalséták"-ra is.


További információk és jelentkezés a programokra:
http://www.gyeregyorbe.hu/varosnezo-setaink/aktualis-programunk/oszi-setaink

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése