2018. április 11., szerda

Olimpiai Sportpark bejárás Győrben, kamarai tagoknak

A Győr-Moson Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi tagozatának turisztikai szakmai osztálya szakmai programot szervezett kamarai tagoknak, kedden. Az győri Olimpiai Sport Parkot járták be.A 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra készült el a több sportágnak otthont adó korszerű létesítmény. Villanyvilágítással ellátott 5 szabadtéri és négy fedett kemény borítású pályája van.
Versenyeknek, edzőtáboroknak egyaránt alkalmas helyszín.
Az egykori Dózsa-pálya helyén 6,9 milliárd forintos beruházással létrehozott sportközpont része az atlétikai stadion, az épületben pedig két csarnok - az EYOF idején a tornászversenyek és a cselgáncs otthona volt-. Hatalmas légterű irodák, összekötő folyosók, társalgók.
A teniszközpont korszerű öltözőkkel, edzői, orvosi szobákkal, tárgyalókkal van felszerelve, 80 férőhelyes szállodai kapacitással rendelkezik. Folyosói hatalmas üvegablakain keresztül nagyszerűen nézhető a négy fedett pályán zajló küzdelem.
Hazai és magas szintű nemzetközi versenyek rendezésére egyaránt alkalmas - a helyszín kitűnően vizsgázott a 48 ország játékosait felsorakoztató mini-olimpia idején.
A rendezvényen Hartmann József a Győr-Moson Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi tagozatának turisztikai szakmai osztály társelnöke fogadta az érkezőket.


Schósz Gábor, a Győr Projekt Kft. műszaki igazgatója kalauzolta végig a kamarai tagokat a 86.500 négyzetméternyi területen. A regisztrált kamarai vendégek olyan speciális technikai megoldásokat láthattak és olyan termekbe, épületrészekbe is beléphetek, amelyek egyébként elzárt területek a látogatók elől.


A résztvevők választ kaphattak többek között azokra a kérdésekre, hogy hogy miért ott kap helyet a Győri Nemzeti Színház a felújítás ideje alatt; megtudhattak részleteket az Ifjúsági Olimpia rendezéséről, tapasztalatairól.
Szó esett arról is, hogy Győr városának milyen lehetőségei vannak a sportturizmus területén és milyen helyet foglal el ebben a koncepcióban az intézmény.
Győr városa Kulturális főváros címre pályázik, A létesítmény műszaki igazgatója azt is a hallgatósággal, hogy milyen szerepet kaphat abban az Olimpiai Sportpark.


Írta: Csobay Dániel
Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése