2018. április 22., vasárnap

Silver Economy Kiállítás és Vásár Komáromban

Április 20-21. között rendezték meg az Ezüst Gazdaság Kiállítás és Vásárt a Monostori Erődben.
Az esemény, a Rába- Duna- Vág Európai Területi Társulás és partnere, A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a Komáromi Regionális Fejlesztési Ügynökség és a Szenc Bazini Regionális Fejlesztési Ügynökség szervezésében jött létre.
A program, az Interreg V-A Szlovákia- Magyarország Együttműködési Programban, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg, a Silver Economy (SKHU/1601/4.1./164) nevű határon átnyúló pályázat keretén belül.
A szervezők összegyűjtötték Magyarország és Szlovákia legjobbjait. 125 kiállító, a teljesség igénye nélkül, képviseltette magát az egészségügy, a képzőművészet, a wellness, a házépítési szektor és a lakberendezés, az oktatás, a kézművesség és biztosítási szféra, az idegenforgalom- győri Tematikus városnéző séták és Élményprogramok, az alternatív gyógyászat- az Antropozófus Gyógyászatért Magyarországi Érdekképviseleti Egyesület, az élelmiszeripar – vagyis minden, amire csak szükségünk lehet.
A két nap során tartalmas előadások is várták az érdeklődőket.               

A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a megváltozott vásárlói magatartásra, a nemzetközi kapcsolatok kiépítésének lehetőségére, s egyáltalán arra: a korosodás nem veszély, hanem esély.
A megnyitón Popovics György, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés elnöke elmondta: "A társadalom elöregedése nem csak Szlovákiában és Magyarországon jelent problémát, de Európa-szerte, amire megoldást kell találni. Nem a nyugdíjkorhatár kitolásában, hanem az aktív öregedés koncepciójának megvalósításával."
A két sztárvendég Charlie és Bereczki Zoltán voltak, Charlie pénteken 16.30-kor, Bereczki Zoltán pedig szombaton 14 órakor lépett színpadra.


A szakmai előadások sorában Csobayné Pintér Éva idegenvezető is tartott prezentációt, bemutatkozó előadást "Tematikus városnéző séták és Élményprogramok Győrben" címmel, melyet szlovákul is feltüntettek a programajánlókban. Fotók: Csobay Dániel fotográfus
 Írta: Csobay DánielNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése