2018. május 18., péntek

A GyereGyőrbe csapatának is járt a TAPSCsütörtök este adták át a TAPS- díjakat a Richter Teremben. 8 közönségdíjat osztottak ki 13 művész és 12 produkció között, illetve 3 különdíjban is részesülhettek. 


Először is, nagyon büszke vagyok anyára és a csapatra!


Tavaly bekerültek a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok a TOP 50 látnivaló a Kisalföldön című kiadványba, 2018-ban a Kamara Által Ajánlott Vállalkozás védjegy birtokosai lettetek, most egy újabb elismeréssel gazdagodott a csapat.
Ebből az alkalomból beszélgettem Csobayné Pintér Éva idegenvezetővel, a séták megálmodójával, a vállalkozás vezetőjével. 

Több mint 30 éves idegenvezetői munka után, 5 éves helyi vállalkozás eredményeként, milyen érzés most megkapni a TAPS, Új Érték díját?

Igazi meglepetés és nagy öröm számunkra ez az elismerés, minden bizonnyal megerősít minket abban, hogy ezen az úton tovább járjunk.  Tevékenységünk nem csupán egy vállalkozás, hanem egy szenvedély, egy kulturális misszió -ahogy mások nevezték-, hogy a helyiek lokálpatriotizmusát új élménybe csomagolva erősítsük és a turistáknak is megmutassuk városunk értékeit, közös élményeket szerezve. Szlogenünknek is ezt választottuk: „Új utak, új élmények!”

Noha vendégeink a séták végén is tapsukkal jutalmazzák munkánkat, amiért hálásak vagyunk, hiszen azonnal egy pozitív visszajelzést kapunk, ez a TAPS-díj több év munkájának értékét, elismerését tükrözi számunkra. Nagyon megtisztelő, nagyon büszkék vagyunk rá!

Csobayné Pintér Éva idegenvezető, ügyvezető veszi át Vásáry Tamástól a díjat.

Csobayné Pintér Éva idegenvezető, ügyvezető veszi át Vásáry Tamástól a díjat.

5 évvel ezelőtt azt a hírt kaptad, hogy „nincs igény Győrben városnézésekre.” Ennyi idő után, most beigazolódott, hogy van igény rá. Mire vagy a legbüszkébb, mire tekintesz vissza legszívesebben?

Régi álmom valósult meg, amikor létrehoztam a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok kínálatát 5 évvel ezelőtt és ehhez egy szakmai szempontból igényes és tapasztalt, a város bemutatása iránt elkötelezett, idegen nyelveket kiválón beszélő kollégákat sikerült egy csapattá kovácsolni. A város turisztikai kínálatában egy új turisztikai termékkel „jelentünk meg”, ami európai nagyvárosokban és Budapesten is divatossá vált már ekkorra. 5 évvel ezelőtt egy szakmai kísérletnek indult az első séta.

Nagy öröm számunkra, hogy programjainkra felfigyeltek és nyitottak voltak a győriek, sőt egyre több turista választja sétáinkat, programjainkat. Arra különösen büszke vagyok, hogy vannak olyan győriek, akik az összes sétánkat kipróbálták, pedig több mint 40 témánál tartunk már. Az pedig, hogy vannak olyan turisták, akiket a programunk csalogat Győrbe, a hab a tortán.

Csapatban dolgoztok. Hogyan jött létre idegenvezetői csapatotok?

A csapatunk létrejöttét az alapozta meg, hogy elhivatottak vagyunk a turizmus iránt, ismeretek megszerzése és átadása iránt. Két kollégámmal az egyetemi oktatásban is együtt dolgoztunk már korábban, de szívesen vonjuk be a munkába egykori tanítványainkat is. Komoly bizalmi kapcsolaton alapul közös munkánk, sőt inspirál bennünket a közös munka és az, hogy jó példát közvetítsünk a turizmus szakos egyetemistáknak is.

Idegen nyelv ismeretünkkel kiegészítjük egymást, hiszen a magyaron kívül német, angol, francia, olasz, spanyol, szlovák, lengyel és orosz nyelven is vezettünk már csoportokat, vendégeket. 
Sokat vagy úton, hogyan tudod összeegyeztetni a mindennapi feladatokkal?

Valóban szükség van a szervezésre és a segítségre a háttérmunkákban is. Szerencsém van, hiszen a családom is aktív részese a csapatmunkának. Elfogadják azt is, ha a munkám időnként kicsit „beszippant”.
A háttérmunkákban is van jobbkezem. Megengedhetem magamnak, hogy saját fotográfusunk legyen, aki menedzseli az oldalainkat is, sőt kommunikál ügyfeleinkkel is- ő a fiam. 


A riportot készítette: Csobay Dániel
Fotók: Csobay Dániel fotográfusNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése