2020. április 28., kedd

Álarc mögött rejtőzködve - Kulisszatitkok Gallusz Nikolettől


Gallusz Nikolett színművésznővel, a Madách Színház művésznőjével beszélgettem, aki a húsvéti ünnepekben, Nyuszi szerepében, megnyerte az Álarcos énekes televíziós produkciót. Néhány izgalmas titkot elárult és mesélt az öntés karantén időszakáról is. 

Fotó: RTL Klub/ Álarcos énekes

Először is szeretettel gratulálok Neked Niki! Hogyan kerültél bele a produkcióba?


Köszi! Az elmúlt években nagyon sokat szelektáltam. Főleg abból a szempontból, hogy milyen televízió műsorokat vállalok el. Nagyon sok felkérést kaptam, de úgy éreztem, hogy bekerülök egy masszába és egyike vagyok csak a szereplőknek. Nem éreztem olyan erős hívást arra, hogy igent mondjak a feladatra. Mindig is tudtam, mert egy nagyon meditatív és egy nagyon pozitív vízióban élő ember vagyok, hogy lesz egyszer egy olyan műsor, ahol a hangom lesz előtérben. Ezt egyszerűen megéreztem és előrevetítettem már. Nem tudtam mikor fog bekövetkezni ez a pillanat, és hogy milyen lesz pontosan, de olyat éreztem és szerettem volna, ami a zenére koncentrál, ami nem az eddigi személyem körül forog. Ezt nagyon fontosnak tartom. Nem feltétlenül új oldalamról mutatkoznék meg, hanem ahol az énekhang és a produkció kerül előtérbe.

Amikor megkerestek az Állarcos énekes produkciótól, akkor már éreztem azt a bizalmat, egyfajta kedvet, amit már réges rég nem éreztem.  Olyan nevek hangoztak el a produkcióban, akikkel már dolgoztam, akiben tudtam, hogy maximálisan bízhatok, hogy amit mondanak, az úgy van. Nagyon nagy kedvvel és energiával vágtam neki ennek az egésznek.
  

Mennyire jelentett kihívást, hogy titokban tartsd ezt az egészet? 


Ez azért nem jelentett problémát, mert bár nagyon közlékeny vagyok, mindent elmondok az érzéseimről, a terveimet, és az éppen aktuális álmaimat nem szoktam kifecsegni.  Amíg nem érzem, hogy készen van a produkció, és amíg nem csináltam meg, amit tőlem várnak, ami a feladatom, addig nem beszélek róla.

Úgy éreztem, hogy ez fizikailag és mentálisan is megterhelő dolog, összeszokni egy maszkkal. Attól is függ, hogy a szereplő melyik maszkot viselte, mindenki más problémákkal kellett szembenézzen.  De, ahogy összecsiszolódtunk a maszkkal, szerintem egy nagy érdekes, különleges élmény. Kihozza az emberből azt az infantilis, gyermeki lényét, amit sokszor még felnőtt emberként is megtapasztalunk. Ritkán tudjuk magunkat ennyire elengedni, és így „viccelődni”. De ily módon viccelődni,  - még ha kicsit sok is volt ebben a műsorban – nem olyan egyszerű azért… -  Ráadásul hosszú forgatási napjaink voltak, melyeket hosszú próbafolyamat előzött meg.

Fotó: RTL Klub/ Álarcos énekes, a képen: Istenes Bence, Gallusz NikolettEgymás között a szereplők, mennyire tartottátok titokban, illetve Te felismertél-e valakit hang alapján? 


Ezt azóta is sokan kérdezgetik tőlem, el kell mondjam, nem ismertem fel senkit.                     Az egész utaztatásunk, az inkognitónk meg volt szervezve. Fekete cuccokban voltunk letakarva, tehát senkivel nem találkoztunk. Egy kezemen meg tudom számolni, hányan tudták, melyik maszk mögött ki lapul. Sok dolgunk volt, nem is volt nagyon időnk találgatni. Kiválasztottuk, megtanultuk a dalokat… A koreográfus volt az egyetlen ember, akivel muszáj volt tartanunk a kapcsolatot. Több napot töltöttünk együtt.  Végül a színpadon is le kellett számolni a lépéseket.

Fotó: RTL Klub/ Álarcos énekes

Fotó: Gallusz Nikolett- Rajongói ajándék


Hogyan telnek most a napjaid az önkéntes karanténban színház és fellépések nélkül? 


Mielőtt elkezdődött volna a karantén, éppen akkor született meg az új dalunk Club54 zenekarunkkal. Még visszamentünk volna egy-két változtatást megcsinálni, de addigra már bezárt a stúdió. Nagyon sajnáltam, hogy nem valósult meg.

Ebben az új helyzetben viszont csináltunk egy karantén koncertet, ami most már a meghaladta 22 ezres megtekintést. Csodálatos, köszönjük!  

Készen van az az új dal, amit ezen a nyáron szabadjára akartunk engedni, de ez most már bizonytalanná vált. Még a szegedi szabadtéri Jézus Krisztus Szupersztár is veszélybe került. Ezt meg színházi szempontból sajnálnám nagyon. Még nem adtam fel, hátha az emberek szabadtéren maszkban tudnak egymás mellett ülni. Ezekről kellett egyenlőre idézőjelben kell, hogy „lemondjak” .

Hogy milyen pozitív dologgal jár számomra ez a karantén? Két dolgot említenék. Egy nagyon régóta húzódó ínszalag sérülésemet végre egyszer ki tudom pihentetni. A  16 éves kutyuskám pedig gyomor problémákkal szenved,  24 órás felügyeletre szorul. Most, hogy teljesen rá tudtam koncentrálni, a halál torkából visszajött.  Ezek utolsó pillanatok a kutyusoknál, így nagyon örülök, hogy most megtehetem, hogy itt tudok lenni mellette.További egészséges, sikeres napokat kívánok Nektek Niki!
Köszi, Dani! Nektek is!
 Szerkesztette: Csobay Dániel 

A megjelenést engedélyezte az RTL Magyarország!

Fotók:  RTL Klub/ Álarcos énekes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése