2020. április 27., hétfő

Balettművész önkéntes karanténban - Gyurmánczi Diána mesélt


Gyurmánczi Diána balettművész, a Győri Balett Harangozó-díjas táncművésze, magántáncosa és édesanya is, elárulta, hogyan éli meg ezeket a napokat az önkéntes karanténban.


Diána, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakközépiskolában végzett táncművészként, 2007 óta tagja és meghatározó balett táncosa a Győri Balett társulatának, 2012 óta magántáncos. 2012-től a Magyar Táncművészeti Főiskola Modern tánc és próbavezető szakon tanul.
Számos díjjal büszkélkedhet:  2008-ban Kardirex – díjat kapott, 2010-ben  A Legígéretesebb pályakezdő táncművész – díj balett kategóriában, 2012. április 29-én a Tánc világnapján az Évad legjobb női táncművésze- díj birtokosa lett, 2012-ben Taps-díjas, 2015-ben a Minőségi Táncművészetért AUDI díj büszke tulajdonosa lett, 2018-ben pedig Harangozó-díjat vehetett át. 2019-ben pedig ismét  az " Évad legjobb táncművésze" lett, illetve Carmen-díjat vehetett át.Hogy viseled balettművészként az önkéntes karantént?  
Bevallom őszintén, amikor még csak arról lehetett hallani, hogy Magyarországra is el fog érkezni a vírus, nagyon aggódni kezdtem. Lehet túlzás volt részemről, de azon kaptam magam, nehezebben tudok koncentrálni a balett teremben a feladataimra. Azt éreztem, nem vagyunk biztonságban és rettentő nehéz volt reggel elválnom az oviban a kislányomtól, mert nagyon féltettem őt. Ami persze normális egy bizonyos fokig, de ez a fajta aggodalom meghaladta azt a szintet. Ezek után, amikor úgy Győri Balett vezetősége úgy döntött, hogy most inkább vigyázzunk magunkra otthon, megkönnyebbültem kicsit.
Aztán jött a következő aggodalmam: De mit kezdek otthon egy 3 éves "csoda csajjal",  aki folyton csak felfedezni, mozogni, játszani vágyik, és én mindehhez egy erkély nélküli kis lakásban tudok neki teret adni?!


Ekkor úgy döntöttünk a párommal és a szüleimmel, hogy együtt vonulunk karanténba egy nagyon kedves barátunk nyaralójába, Nemesvitára. Ezúton is szeretném nagyon megköszönni nekik a lehetőséget! Három és fél hetet töltöttünk ott, ami arról szólt, hogy reggeltől estig a kertben voltunk. Szinte minden nap feladatokat tűztük magunk elé. Rengeteget sportoltunk, és nekem ekkor már elkezdődtek a mindennapi online balett óráim is, így a körülményekhez képest egész jól karban tudtam tartani magam.
A napokban újra Győrbe jöttünk, jólesik ennyi idő után hazatérni, jólesik minden nap látni a színházat és a balett stúdiót, mert már látom az alagút végét. Tudom, hogy kicsit kitartónak kell lenni, és aztán újra találkozhatok a társaimmal, barátaimmal, és remélem mihamarabb a közönséggel is!
Mindenkinek sok erőt küldök!! Nemsokára túl leszünk ezen a nehéz időszakon is!

Köszi, Dia, hogy meséltél! 
Én is köszönöm a lehetőséget!  Szerkesztette:  Csobay Dániel
Fotó: Győri Balett, Gyurmánczi Diána

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése