2020. április 18., szombat

Egy elmaradt premier margójára - Járai Máté üzent az önkéntes karaténból

Ma lenne az évad utolsó premierjeként meghirdetett Peter Shaffer: Amadeus című színjátékának bemutatója. Járai Máté Jászai Mari-díjas színművész, a Győri Nemzeti Színház művésze, az előadás egyik főszereplője nyilatkozott néhány gondolatot megkeresésemre, az önkéntes karanténból.  Akármennyire vártuk, Mozartként sem láthatjuk ma este színpadon.

"Számomra, ennek az időszaknak a legnagyobb vesztesége egyértelműen az Amadeus! Nagyon vártam, nagyon készültem rá! Igyekszem nem rágódni azon, mennyire fontos szerepet játszott volna az életemben ez az előadás. Másodszorra kellett elengednem, először néhány éve, jogi akadályokba ütközött, akkor ment helyette a Figaro, most pedig egy világjárvány miatt. Lehet, hogy még valamiért nincs itt az ideje, de ha be kell mutassuk, akkor valamikor létre fog jönni. Csankó Zolival már tudjuk a szöveget, rajtunk nem fog múlni!" - mondja Máté
"Amúgy beleszoktunk a karanténba. Picit lelassultunk, sokkal több időnk jut olyasmire, amire eddig nem. Főzünk, üres a szennyeskosár, bepótoljuk a rengeteg filmet, amit meg akartunk nézni, rend van a kamrában, kiszortíroztuk a ruhásszekrényeket, újul a kis faházunk a Duna parton." - meséli
"Szóval majdnem minden rendben, de csak majdnem, hiszen nekem ma este Mozartot kellene játszanom... Helyette kitakarítom a garázst... Az is fontos, csak attól a nézők lelke nem lesz "megsimogatva". És sajnos az enyém se. De ez az időszak is el fog múlni... ígérem, amint lehet találkozunk a színházban, én ott leszek, remélem, hogy a NÉZŐK is!!!"

Szerkesztette: Csobay Dániel
Fotó: Győri Nemzeti Színház- Fehér Alexandra

2 megjegyzés:

  1. Mi is nagyon sajnáljuk hogy nem láthatjuk az előadást szerettük volna már a Művész urakat látni Talán a jövő évadban bepótoljuk!

    VálaszTörlés
  2. REmélem minél előbb üjra láthatjuk és hallhatjuk a Művész Urat!!!

    VálaszTörlés