2020. április 20., hétfő

Egykori szépségkirálynő napjai az önkéntes karanténban


Szick Petra modell, egykori szépségkirálynő mesélt arról, hogyan telnek a napjai az önkéntes karanténban, illetve milyen hatással van a modell-, divatágazatra a jelenleg is tartó világjárvány.


 
Hogyan éled meg az önkéntes karantén időszakát?
Az elején könnyű volt. Úgy fogtam fel, hogy végre lesz egy kis időm a családommal, hisz az elmúlt időben, annyit dolgoztam, hogy alig volt időm meglátogatni őket. Hazaköltöztem Biatorbágyra, mert náluk nagy kert van, szóval, ha esetleg kijárási tilalom lépne életbe, akkor könnyebben viselném, mintha be lennék zárva a panellakásomba. Az elején élveztem a “mama hotelt”, hogy velük vagyok, és bepótolhatom az elmulasztott időt. Mára már kevésbé. Több mint másfél hónapja vagyok “bezárva” a házba. Mivel a médiában dolgozok, ezért nem igen van most munka. Nem láthatom a barátaimat, és a családom többi tagját. Nagyon nehéz. Sosem voltam az az otthon ülős, semmittevős fajta, szóval már várom, hogy vége legyen ennek az egésznek, és újra lehessen menni dolgozni. 


Mivel telnek most a napjaid? 
Utálom, hogy nem tudom igazán hasznosan tölteni a napjaim. Főzök,mosok,takarítok,edzek,kutyát sétáltatok és napozok. Nagyon sokat olvastam a napokban és sok sorozatot, illetve filmet nézek. Néha napján, amikor szükséges elmegyek bevásárolni, illetve viszek ételt a nagyszüleimnek. Elterveztem, hogy leteszem majd a felsőfokú nyelvvizsgát angolból, szóval most arra is tanulgatok. 

Milyen hatással van a modell-, divatágazatra a jelenleg is tartó világjárvány? 
Én mindig úgy gondoltam, hogy a vendéglátás,a média,és a szépségipar az az iparág ami a legnehezebben mehet “tönkre”, illetve, ami a legutoljára “állhat” le. Erre tessék... Minden leállt, és elbocsátások vannak. A médiában is nagyon kevés munka van most. A forgatások nagy része leállt. A casting cégek is abba hagyták a munkát jelenleg. Szóval most mindenki vár,és reméli a legjobbakat.

Nálatok, a médiacégnél  is digitális oktatás zajlik? Mesélj róla!
Nálunk nincsen digitális oktatás. Az első tanfolyamunk indulása előtt jelentkezett a vírus Magyarországon,szóval nem indítottuk a tanfolyamot. Amint vége az egésznek akkor kezdjük az oktatást, így van időnk felkészülni mindenre. 

Mi az amiről esetleg le kellett mondani, vagy amit másképp csinálsz?
Az egész életem felborult a vírus miatt. Szerintem az emberek most sok mindent átgondolnak az életükben. Én is így tettem. Nagyon sokat dolgoztam, rengeteg időt a munkának szenteltem, a magánéletemet, a barátaimat, és a szerelmi életemet háttérbe szorítottam. Ez nem igazán volt a legjobb döntés....Ezen igyekszem változtatni a jövőben. 


Szerkesztette: Csobay Dániel 
Képek: Szick Petra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése