2020. április 15., szerda

Színésznők karanténban: Nyári Darinka


Nyári Darinka, a Győri Nemzeti Színház egykori színésznője, a Madách Színház művésze, valamint a Jóban Rosszban által is ismertté vált színésznő  is elmesélte, hogyan telnek a napjai az önkéntes karanténban.

Fotó: Forgács Beáta
"Köszönöm a megkeresést, boldog vagyok, hogy ennyi év elteltével sem feledkeztél meg rólam."  
A Győri Nemzeti Színháznál eltöltött éveim különleges helyet foglalnak el a szívemben és remélem, hogy egyszer majd még lesz alkalmam visszatérni hozzátok! Rendszeresen nosztalgiázom a “Nem hagyunk egyedül” Facebook csoportban.
Sok minden történt amióta nem találkoztunk, de talán a legfontosabb az, hogy férjhez mentem és van egy csodás 8 éves kislányom Zoé ( Kiss- Nyári Zoé - a szerk.). Tulajdonképpen ő az, aki most leginkább meghatározza a hétköznapjainkat. Férjemmel Ernővel ( Kiss Ernő Zsolt színművész, táncművész, énekes, a Madách Színház művésze, valamint a Jóban Rosszban-ból ismert színész. - a szerk.)  az egészségünk megóvása mellett azt tartjuk a legfontosabb feladatunknak, hogy mire véget ér ez az egész, ő ugyanaz a gyönyörű lelkű, vidám kislány maradjon, mint amilyen mindig is volt.
Mivel március közepétől bizonytalan ideig felfüggesztették a munkáinkat, így sok színészhez hasonlóan mi is az önkéntes karantént választottuk. Maximum hetente egyszer, és csak abban az esetben megyünk el itthonról, ha az valóban szükséges. Próbálunk alkalmazkodni a helyzethez, ami szerintem ennyi idő után már egész jól megy… most tartunk az 5. hetünknél. - meséli Darinka


Szeretnénk a lehető legjobban kihasználni ezt a hirtelen ránk zúdult szabadidőt. Sokat játszunk, pihenünk, tanulunk, filmet nézünk, sütünk, főzünk, Ernő barkácsol. Szóval csupa olyan dolgot csinálunk, amikre a forgatások és a színház mellett általában sokkal kevesebb időnk jut. 


Ez nem jelenti azt, hogy mi nem félünk, de a kezdeti riadalom után arra jutottunk, hogy úgy tudjuk a legkönnyebben átvészelni ezt az időszakot, ha megpróbálunk pozitívak maradni. Erre próbáljuk buzdítani azt a közösséget is, mely a világhálón követ minket. Pár naponta élőben jelentkezünk Ernő Facebook oldalán, ahol megosztjuk egymással a  “kapaszkodóinkat”, tapasztalatainkat, örömeinket, bánatainkat. Hiszünk benne, hogy együtt könnyebb. Bízom benne, hogy mindenki megtalálja a maga kis kapaszkodóit ebben a fura, ismeretlen helyzetben, és nem csak a bizonytalanság és a félelem marad majd meg az emlékezetekben, hanem a sok-sok együtt töltött szép pillanat is. 

Kitartást és jó egészséget kívánok minden kedves olvasónak. 


Szerkesztette: Csobay Dániel
Fotók: Forgács Beáta, Nyári Darinka 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése