2020. április 30., csütörtök

Tánc és festészet az önkéntes karanténban - Később debütál Szendrei Georgina balettművész az Operettben


Szendrei Georgina balettművész, magántáncossal készítettem riportot, akit korábban a Győri Balett tagjaként ismerhettünk. Ma már a Budapesti Operettszínház Balettkarát erősíti. Egy új, különleges hobbijáról is kérdeztem.


Georgina 2008-ban végezte el a Táncművészeti Főiskolát. 2013-ban Kardirex-díjat kapott, 2014-ben pedig TAPS-díjjal jutalmazták táncos pályáját.  

 
Miért történt a váltásod a Győri Balettből a Budapesti Operettszínházhoz?

Néhány hónapja kerültem a Budapesti Operettszínházhoz. Szerettem volna új kihívásokban is kipróbálni magam. Sajnos pont akkor köszöntött be az önkéntes karantén időszaka, amikor váltottam, és az első fellépésem lett volna az Operettszínház színpadán, így még nem sikerült megvalósítani a munkámat. A "Viktória" című operettet mutattuk volna be április 11-én. 

Táncosként hogyan éled meg ezt az önkéntes karantén időszakot? 

Eléggé megvisel az önkéntes karantén- helyzet, mivel egy táncos a munkájában tud igazán kiteljesedni. De nem esek kétségbe, nap mint nap próbálom karbantartani a testemet, felkészülve a legközelebbi színpadra lépésemhez. Viszonylag sok időt töltöttem egyedül.

Egy posztod is felkeltette az érdeklődésemet! "Karanténfestészet UV fényben".
Mit takar ez valójában, és hogyan kerültél ezzel kapcsolatba? Új hobbi a láthatáron? 

Igen. Egy alkalommal, kutyasétáltatás közben észrevettem egy galériát. Éppen a bejáratnál állt a tulajdonosa, Kő Ferenc, aki beinvitált egy tárlatlátogatásra. Ez egy olyan különleges élményt nyújtott számomra, mellyel soha nem találkoztam még életem során. A galéria neve "Titok", amit az ott látott képeken keresztül értettem meg. 
A festőművész  ugyanis egy vásznon, akár 3 festményt is megjelenít. 
Először világosban látunk egy festményt, majd sötétben, UV fény mellett válik láthatóvá egy másik kép, ami témájában kapcsolódik az elsőhöz. Majd néhány festménynél egy harmadik kép is megjelenik. Ezek azonban már csak teljesen sötétben láthatóak, foszforeszkáló festékkel készülnek. 
A művész úr felkért, hogy működjek közre egy készülő festménye modelljeként. Mivel egyedül voltam az Operettszínház által kiadott feladatok megvalósításában, örültem, hogy tudunk így egymásnak segíteni. 
Ezért a festő kecskeméti műtermébe költöztem, ahol jelenleg is együtt töltjük az önkéntes karantén időszakot.  

Köszi, hogy válaszoltál, Gina és sok sikert Neked a továbbiakban is!
Én köszönöm a megkeresést Dani, nagyon örülök!
Szerkesztette: Csobay Dániel
Fotók: Szendrei Georgina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése