2020. április 29., szerda

Videoklipben elevenítik fel Brahms zenéjét- Silló István karmester, zeneigazgató nyilatkozott


A napokban felkerült a Győri Nemzeti Színház videómegosztó csatornájára egy videó, melyben a Győri Nemzeti Színház zenekarának tagjai muzsikálnak. Silló István karmester, zeneszerző, egyetemi tanár, a Győri Nemzeti Színház zeneigazgatója nyilatkozott. 

1982-1986 között a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanulója volt. 1986-1990 között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola hallgatója volt. Tanulmányai alatt korrepetítorként is dolgozott, 1988-1990 között a főiskola klarinét tanszékén. 1986-1990 között a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának állandó kisegítője volt. 1990-1993 között a József Attila Színház, 1993-1996 között a Budapesti Kamaraszínház zenei vezetője. 1990-től a Színház- és Filmművészeti Főiskola óraadó, majd kinevezett tanára. 1996-2008 között a Budapesti Operettszínház karnagya volt. 2005-től visszatérő vendége a Szegedi Szabadtéri Játékoknak. 2008-tól a Nemzeti Színház tanácsadójaként is tevékenykedett. 2010-2013 között az Óbudai Danubia Zenekar karmestere volt.

Silló István Artisjus-díjas, Hevesi Sándor-díjas, illetve tavaly, 2019-ben Szent István -díjat kapott.
 


"Köszönöm, hogy gondoltál rám!" 
Épp most pillantottam rá a Győri Nemzeti Színház  Facebook oldalára, és őszinte örömmel tölt el, hogy mostanra több mint 13 ezer néző tekintette meg  Brahms V. Magyar táncát, zenekarunk előadásában. 
Tripla öröm ez nekem, mert az eredeti hangfelvétel 2018 decemberében készült egy jótékonysági koncerten, Bogisich Ferenc szervezésében, a csodálatos Bede Fazekas Csaba estjén.                     

Nagy boldogságot okoz, hogy a mostani videoklip is egy komoly jótékonysági célt szolgál, a Kisfaludy Alapítványt támogatja, amire most színházunknak nagy szüksége van. És meg kell mondjam önöknek, hogy csodálatos volt látni a kollégáimat legalább így, videón keresztül. - meséli Silló István. 
Hozzátette: Nagyon hiányoznak. Büszke vagyok rájuk! Egy remek együttes, akik a mindennapjaikban komoly művészi alázattal szolgálják a győri színházszerető közönséget estéről estére. A nevükben is mondhatom: alig várjuk, hogy ismét együtt zenélhessünk, beülhessünk a zenekari árokba és halljuk az előadás végén felemelő tapsukat. A különleges home-office videót itt tekinthetitek meg: 
 
"Itthon vagyok. Dolgozom itthon is, van mit. A napokban készültem el egy, a jövő évadra tervezett bemutató kotta anyagával, amit elküldtem színész kollégáimnak, hogy tudjanak készülni. Egyébként beálltam az otthon kenyeret sütők sorába, sikerrel. Valamint nagyon megbecsülöm minden pillanatát a családommal együtt töltött időnek.
Kívánom minden, a Győri Nemzeti Színházat kedvelő kedves nézőnknek, hogy meg tudják őrizni egészségüket, és kérem, hogy tartsanak be minden állami és önkormányzati rendelkezést. Ebben az esetben hamarosan találkozunk. Nagyon várom!" - írta a zeneigazgató


Szerkesztette: Csobay Dániel 
Fotók: Győri Nemzeti Színház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése