2020. május 10., vasárnap

Elisabeth az önkéntes karanténból - Bori Réka mesélt

A győri születésű Bori Réka színésznőt,  Lévay Szilveszter - Michael Kunze: Elisabeth című musical címszerepében láthatja a közönség a normál hétköznapokban, a Győri Nemzeti Színházban. 
Most őt kérdeztem, hogyan éli meg a jelenleg kialakult helyzetet.
Hogy viseled az önkéntes karantén időszakát?

Köszönöm kérdésed, már elég jól telnek a napok.
Az elején ez nem volt ennyire egyértelmű. Március 11-e óta itthon vagyunk a párommal, aki szintén szakmabeli. 
Az első napokban nagyon feszültek voltunk. Hiába volt sok szabadidőnk, nem tudtunk koncentrálni semmire- olvasás, film, stb.  Nekem nagyon bűntudatom volt, hogy nem dolgozom, hiába tudtam az eszemmel, hogy nem is lehet, sőt most nem is szabad. Az a feladatunk, hogy itthon legyünk, vigyázzunk egymásra. Aztán ezt a hangulatot szép fokozatosan leküzdöttük, megnyugodtunk és kerestünk feladatokat magunknak.
Már évek óta nagyon szerettünk volna kiskutyát, de soha nem volt alkalmas időpont (szerencsére), amikor valamelyikünk pár hétig, vagy akár csak 2-ig szabaddá tudja tenni magát, hogy beszoktassa a kutyát. 
Hát most lett időnk bőven, szóval nem is teketóriáztunk. Így már majdnem két hónapja nálunk van Liló. Sokat foglalkozunk vele. Sok időt igényel, és most nagyon jó, hogy van mire/kire fordítani a sok felszabadult energiát.  Persze a következő nagy feladat az lesz, hogy ha újraindul az élet, akkor abba a bioritmusunkba is beillesszük őt.
Már nagyon gyorsan telnek a napok. Sétáltatás, olvasás, edzés, valahogy mindig van valami, amit el kell intézni, meg kell csinálni. Igazából már nagyon élvezzük, hogy sok időt tudunk végre együtt tölteni.  Azt hiszem a legnehezebb most, hogy nagyon hiányzik a családunk, de már bizakodunk, hogy lassan újra mehetünk hozzájuk, dolgozhatunk, láthatjuk a barátainkat. 

Milyen könyvet ajánlanál az olvasóknak? 

Most Gyarmati Fanni - Radnóti Miklós felesége- naplóját olvasom. Ezt szívesen ajánlom mindenkinek. Nagyon izgalmas végig követni az életüket, persze lelkileg sokszor megterhelő.

Miben változtatnál az életedben az elmúlt hetek tanulságaként, ha vége lesz az önkéntes karanténnak?

Sokat lehet tanulni a jelenlegi helyzetből. Mennyire fontos a család, a barátok, és milyen nehéz nélkülük. Minden alkalmat meg kell becsülni, amikor együtt lehetünk. 
Jó lenne, ha később is be tudnám iktatni az  olvasást, edzést, de persze tudom, hogy amikor egész nap menni kell, sajnos ezekre nem marad elég energia. Most hogy nem lehetett dolgozni, csak megerősödött bennem, hogy mennyire szeretem a szakmám, és milyen szerencsés vagyok. Ezt biztos nem fogom egyhamar elfelejteni.Szerkesztette: Csobay Dániel
Fotó: Győri Nemzeti Színház - Fehér Alexandra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése