2020. május 31., vasárnap

Szépségkirálynők a korona ellen


A nagy visszatérés! A SZONJA DUDIK bemutatja "Corona 2020" kollekcióját. A tulajdonossal, Dudik Szonja divattervezővel, modell, szépségkirálynővel beszélgettem.

Modellek: Dobronyi Kitti, Belényesi Alexandra, Dudik Szonja (a tervező), Styaszni Dorina, Galgóczi Vivien


Honnan indult a divattervezői pályád?

Pályámat a Gödöllői Madách Imre Szakiskolában kezdtem, ahol Női szabó szakon végeztem kiváló eredménnyel 2012-ben. Ezt követően a Budapesti Divatiskolában tanultam Divat-stílus tervező szakon, ahol hasonló eredményekkel végeztem 2016-ban. Majd a Lucia Divatakadémián fejlesztettem tovább a tudásomat és a szakmai rálátásomat a divatipar minden ágára.         
A szépségiparban szerzett tapasztalataim, egy más szögből mutatta meg ennek a szakmának a művészetét. Rádöbbentett arra, hogy mennyire fontos a tökéletes ruha megválasztása az adott eseményre. Megtanultam azt, hogy egy ruhát nem elég felvenni, egy ruhát szeretni, tisztelni kell és mindenek felett tudni kell viselni. Megannyi nőt láttam, köztük magamat is beleértve, akik egy különleges ruhadarab viselésekor, akár már a felvétel pillanatában teljesen más alakot öltenek. Hiszen a ruha a fogason is szép, de ahhoz, hogy tökéletes látvány táruljon elénk a ruhának és a viselőjének harmóniában kell állniuk és egy tökéletes párt, illetve tökéletes egészet kell, hogy alkosson.

Dudik Szonja divattervező

Mi a SZONJA DUDIK divatmárka titka?

Ruháim elkészítésekor mindig az a célom, hogy azok viselője királynőnek érezze magát bennük. Megmutassa a báját, nőies vonalait, és fantasztikus kisugárzást, önbizalmat adjon neki. Elfelejtse a szürke hétköznapokat és tündököljön, ragyogjon, élvezze az adott pillanatot. Ruháim teljesen egyediek, mindegyikből kizárólag egy darab készül így kizárt, hogy szembejöjjön egy ugyanolyan ruhadarab bármilyen eseményen. Számomra a ruhák sokkal többet jelentenek, mint egy embernek általában.
Az összes SZONJA DUDIK ruhában benne van a szívem, a lelkem egy része, szeretem, tisztelem és sokszor nehezen válok meg tőlük, hiszen egy jól megválasztott ruha sokkal többet ad minthogy, csupán a testünket öltözteti.

Belényesi Alexandra -  Miss White Angel

Milyen hatással van ez az időszak a divattervezőkre, divatszalonokra?
 
A fastfashion világát éljük, de sokakat rádöbbentett ez az időszak arra, hogy ez nem a járható út, ebben az időszakban igyekszik mindenki az elmaradt dolgait pótolni amire általában nincs időnk. Így van ez a divatszakmában is, előkerülnek a régi tervek, elképzelések illetve készülni kell „a nagy visszatérésre” is. Nekünk ez a nagy visszatérés, az új kezdet!

Szépségkirálynőként milyen érzések fogalmazódnak meg Benned a maszk viselése kapcsán, hiszen a kifutókon az arc és a smink is nagy szerepet játszik!?

Sajnos a maszk viselése, a mindennapi életünk részévé vált. Így a mi esetünkben is nagyon sok mosoly rejtve marad. 
Személy szerint ugyan nem szeretem a maszkot, és csak akkor viselem, ha belépek valahova, mert ott kötelező, különben kitessékelnek.
Sok designer készít egyedi maszkokat, ami csillogó vagy csipkés. Ez szép dolog, de a legtöbb többet árt, mint használ. Sajnos sok olyat láttam, ami nem megfelelő alapanyagból készült, műszálas, csipkés polianyagok, melyeknek a nedszűrő és a légáteresztő képessége csekély. A 100% pamutból készült  maszkokat érdemes megvásárolni, még ha nem is olyan szépek, mint a design- maszkok.

Galgóczi Vivien - Miss Teen Grand Sea world

Mit foglal magába a legújabb Corona” kollekciód?

A SZONJA DUDIK divatmárka nem éppen rendhagyó „divatbemutatóval” hozza nyilvánosságra legújabb mini kollekcióját, mely teljesen aktuálisan kapta a Corona nevet.
A kollekció 5 estélyi ruhát tartalmaz mely elég kis terjedelmű, de a mondani valója annál nagyobb! A ruhák az élet 5 elemét szimbolizálják: a négy őselem a föld, víz, levegő, tűz és az éter avagy a kvintesszencia.
Az estélyi ruhák egyedi tervezésénél az volt a célom, hogy az emberek figyelmét felhívja arra, hogy mennyire csodálatos világban élünk és hogy micsoda kincsek vesznek minket körül, amik mellett nap mint nap elmegyünk. A világjárvány sok ember szemét felnyitotta, de bízzunk benne hogy nyitva is marad, amint minden vissza tér a normál kerékvágásba! „Csodálatos világban élünk! De erre nem csak a krízis helyzetekben kell gondolnunk, legyünk hálásak mindennap ezekért a csodákért!”      
A ruhák élénk színe a boldogságot, a szabadságot és magát az életet igyekszik visszatükrözni, a csillogás és a Swarovski kristályok pedig még látványosabbá, egyedibbé varázsolják őket.

Milyen koncepció szerint készült a videótok? 
A videó egy extrém ötletnek indult, minden helyzetből kik kell hoznunk a maximumot! Hiszen mikor lesz alkalmunk arra, hogy üres fővárosokat lássunk, hogy egy ember se legyen a leglátogatottabb nevezetességek helyszínén? Budapest egy csodás város, tele látnivalókkal. A covid19 lehetőséget biztosított nekünk arra, hogy a legszebb helyeket a maga ürességében mutassuk meg. 
A világ egy kicsit lelassulni kényszerült, más dolgok váltak fontossá, mint általában, ezt igyekszik bemutatni a videó is ami egy görbe tükröt mutat a világnak.


A videó itt tekinthető meg:
https://www.youtube.com/watch?v=wBXXX5mf1hE&fbclid=IwAR0p2Stdt3bnGMUylGlwfeoei-g-p8IOze1abqN1BVCUZnv0mIcizt9fQuI

A kollekció bemutatásában résztvevő győri Dobronyi Kitti, a 2019-es Miss Alpok Adria megyei döntőjének győztese is nyilatkozott:

„Szonjával személyesen a szépségversenyek világában ismerkedtem meg, de tervezői munkásságát már nagyon régóta követem. Nagy öröm és megtiszteltetés volt számomra, hogy a 2019-es Miss Alpok Adria megyei döntőjén az ő gyönyörű ruháját viselhettem.
Azóta nagyon jó kapcsolat és szoros együttműködés alakult ki közöttünk. 
A koronavírus idején volt az egyik legkülönlegesebb közös munkánk, hiszen a koncepciót is ehhez a helyzethez kellett igazítani. 
Számomra csodás az a kreativitás, amivel Szonja a forgatás idejére egyénileg tervezte meg és készítette el a ruhákat, és mint mindig, most is megtalálta a hozzám leginkább közelálló stílust. 
A forgatás helyszíne Budapest volt, ami győri lányként számomra mindig a hatalmas és nyüzsgő várost jelentette, azonban most egy teljesen új, csendes és kiüresedett arcát ismerhettem meg a mindig élettel teli fővárosunknak."Dobronyi Kitti, Győr- Miss Alpok Adria
 
Dudik Szonja - Miss Grand Sea World, a tervező hölgy


Styaszni Dorina - Kannavirág királynőSzerkesztette: Csobay Dániel
Fotók: Morvai Tamás Róbert
Videó: Blend41 Film
Smink: Schaub Vivien

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése