2020. május 4., hétfő

Újra nyitnak a belvárosi üzletek


Másfél hónap után, a Kormányrendeletnek megfelelően, szigorú óvintézkedések mellett, folyamatosan nyitnak ki újra a Győr- belvárosi üzletek.

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány elnökét, Obertolné Horvát Tímeát kérdeztem. 
Több mint másfél hónapja bezárni kényszerültek a belvárosi üzletek is, a koronavírus-járvány miatt. A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány elnökeként, hogyan éled meg a kialakult helyzetet?

A 2020. március 11-én kihirdetett Vészhelyzet felforgatta a magyar mikro- és KKV szektor vállalkozóit. Így a győri belvárosban működő vállalkozások mindennapjait is. A zéró közeli átmenő és idegenforgalom adta vásárlóerő hiánya a többnyire magyar vállalkozások mindennapi működését akadályozta.
A tudatos, munkatársaik felé elkötelezett magyar vállalkozók üzleteik üzemeltetését felfüggesztették és erőn felüli kihívásoknak igyekeztek megfelelni. Mivel a magyar kisvállalkozók alkalmazottjaik és azok családtagjai felé elkötelezettek ezért különös kihívást jelentett a vállalkozások finanszírozása, fenntartása.

Említetted, hogy a héttől néhány üzlet újranyit. Milyen óvintézkedések mellett nyithatnak újra a belvárosi üzletek?

A 2020. május 4. napján életbe lépett könnyítéseknek köszönhetően megindul az üzletek újra nyitása a szolgáltatások elindulása. A maximális higiéniai szabályok betartása mellett, kellő körültekintéssel üzemeltetett egységeikben a belvárosi vállalkozók folyamatos nyitás mellett várják vásárlóikat. Bíznak abban, hogy a magyar vállalkozásokat részesítik előnyben a szolgáltatásokat igénybe vevők. Előre néznek, körültekintőbben, tudatosabban  tervezik saját és munkatársaik céljait, jövőjét. 
Alapítványunk és alapítónk, a Győr- Moson- Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara próbált azonnal reagálni a fennálló helyzetre, összefogni a vállalkozásokat és érdekeiket több-kevesebb sikerrel képviselni. 

Mi lett az általatok szervezett Tablóverseny sorsa?
A már hagyománynak tekinthető győri Tablóverseny, sajnos nem tudott megvalósulni. A körülményekhez igazodva Virtuális Kirakatba helyeztük városunk végzős osztályainak tablóit. Tisztelegve  ezzel a kihívásokhoz alkalmazkodó diákok előtt.


Szerkesztette: Csobay Dániel 
Fotó: Csobay Dániel fotográfus - korábbi fotó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése