2021. szeptember 29., szerda

Szeretjük Győrt

"Szeretjük Győrt" címmel zenés, táncos műsort szervezett a nyugdíjasoknak az Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület. A műsorban versek is felcsendültek és Győr múltjába is elutazott a közönség...

Kedden, a József Attila Művelődési Ház csordultig megtelt nyugdíjasokkal, akiket Töreky Zsuzsi és az Aranykapu Zenekar köszöntött először, a Győr 750 városévforduló tiszteletére írt "Jó, hogy itt vagy" című saját szerzeményükkel. 

 

Horváth Ferenc művelődésszervező, az Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület alelnöke, kulturális vezetője,  a műsor szervezője mondott köszöntőt. Neki is szívügye Győr és az itt élő nyugdíjasok szórakoztatása.

 

A művelődésszervezőt követően az ünnepi műsorban Rákosi Zsolt, az Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesült elnöke köszöntötte a résztvevőket,

 

majd Diligens Tibor - Szabadhegy városrész önkormányzati képviselője mondott szívhez szóló gondolatokat a nyugdíjasoknak.

 

A műsorban, Csobayné Pintér Éva- a GyereGyőrbe Tematikus Városnézések és Élményprogramok idegenvezetője, a Széchenyi István Egyetem Mesteroktatója villantott fel érdekes, Győr múltjából ismert és kevésbé ismert történeteket. 

 

A zenés, táncos délutánt,  az idén 30 éves születésnapját ünneplő Dimenzió Táncsport Egyesület táncosai is színesítették. A táncokat Futó Károly tánctanár, a Dimenzió Táncsport Egyesület elnöke tanította be. 
Barsi Ernő néprajzkutató, zenepedagógus, zenetörténész, hegedűművész, főiskolai tanár, Győr díszpolgárának életét Kengyel Zsuzsa, a Győr- Moson-Sopron Megyei Pannon Nyugdíjas Egyesület alelnöke, tanárnő idézte fel. 


Verseket szavaltak Hani Jánosné és Marcsa György, akik több Versmondó Verseny sikeres szereplői voltak már. Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

 

1 megjegyzés: