2014. január 20., hétfő

Találkozás egy élsportolóvalA győri Rokob József tavaly megnyerte a világ első harmincszoros ultratriatlon Ironman- versenyét az olaszországi Garda-tó közelében.  

„ A verseny minden reggel 7 óra 45 perckor kezdődött.” – mesélte. A versenyzők naponta egy hosszú távú triatlont teljesítettek, amely  3,8 km úszásból, 180 km kerékpározásból és maratoni futásból áll. Így összesen 114 kilométert úsztak, 5400 kilométert kerékpároztak és 1260 kilométert futottak a résztvevők. A 114 kilométer úszás egy 25 méteres medencehosszban 4560 hosszt jelentett a 30 nap alatt.
Fotó: Internet
21 évesen már Ausztráliába utazott tanulni, mindezt saját pénzből, szabadidejében és saját akaratból. Lelkes és elkötelezett, szerényen, de alázattal, hittel mesélt elkötelezettségéről, felkészüléséről, eddigi eredményeiről. Igazi sportoló, példakép, üzletember.
Ahogy elmondta: „ Nagy célokat kell kitűzni!”
A magyarok 11-12 órás napi időket értek el, így ők tudtak a legtöbbet pihenni két Ironman között. A verseny keménységét jelzi, hogy a 21 indulóból csak nyolcan tudták leküzdeni a távot.Rokob József összesen 356 órát, 33 percet,17 másodpercet töltött versenypályán. A huszonkét induló közül összesen nyolcan bírták végig a rendkívüli fizikai igénybevételt.

Az előadásnak több nagyon fontos tanultsága is lehet számunkra: Sportoljunk sokat, táplálkozunk egészségesen, merjünk nagyokat álmodni és hagyjuk, hogy álmaink beteljesedjenek! 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése