2014. január 12., vasárnap

Új év, új programok az Irodalmi KávéházbanHolnap lesz az év első Irodalmi Kávéháza a győri Városház téri Kozi Drinkbárban este 20 órától. Kátay Zoltán énekmondót köszönthetjük az év első vendégeként Ungvári István színművész közreműködésével. A belépés díjtalan.

Ungvári Istvánt kérdeztem arról, milyen programokra számíthatnak ebben az évadban az irodalomkedvelők.


Rendkívül szimpatikus ötletnek tartom, hogy létrehoztál egy Irodalmi Kávéházat. 
Milyen programokkal készültök a közeljövőben?

Kozák Gáborral indítottuk, most már 5. évada. Ennek volt egy előzménye,ugyanis már 13 évvel ezelőtt csináltam egy Irodalmi Kávéházat, ami egy évadig működött, az egyetemnél egy vendéglátóipari egységben, aztán egyszer csak abbamaradt.
Az ilyesfajta kezdeményezés mindig közel állt hozzám, valami, ami nincs feltétlenül a színházban, de mégis érték.
Gáborral régóta ismerjük egymást, régóta vagyunk barátok. Az egész még a Munkácsi utcában indult. Aztán hamarosan átköltözött a győri szórakozóhely, ami helyet ad Irodalmi Kávéházunknak.
Az évad további része úgy fog kinézni, hogy Szent István Imre herceghez szóló intelmeit én magam fogom felolvasni két nagyon jó barátom közreműködésével. Lesz Colombre Band, Ferenczi György és a Rakjaham, és a Misztrál Együttes.
A havi Irodalmi Kávéházas programok között még különkiadásokkal is készülünk. Ezek remélem óriási érdeklődésnek tarthatnak számot.
Egy bajvívó mestert is hívtam, távlovas mester barátom, aki a középkori bajvívásról, illetve az ehhez kapcsolódó irodalmi alkotásokról tart majd előadást és egy úti beszámolót.
Abszolút zenei dolgokat is ígérek, Magyarország egyik blues gitárosa lesz a vendégünk. A decembert nem árulom el, mert az meglepetés.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése