2014. február 1., szombat

LITERA-TÚRA Light az Idegenvezetők Világnapjára

Az irodalom iránt érdeklődők, a kultúra szerelmesei ma is útra keltek,lezajlott a LITERA-TÚRA.

  

Fotók: Csobay Dániel


 Így zajlott a 2. LITERA-TÚRA a mai napon Győr belvárosában! 

Az időjárás annyiban kegyes volt hozzánk, hogy sem a hó, sem az ónos eső nem zavarta meg a sétát. Az élmény feledtette a vendégekkel a télies időjárás kihívásait. A már előkészített könyvritkaságok, értékes gyűjtemények különleges példányai valamint a legendás Streibig nyomda és -gyűjtemény ritkaságai várták a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér előadásra előkészített helyiségében a literatúra rajongóit és további értékes példányok sorakoztak a vitrinekben. 
Dr. Horváth József igazgatóhelyettes úr előadásában sok információt osztott meg az érdeklődő vendégekkel, majd válaszolt a feltett kérdésekre is. Szívesen maradtunk volna még, de a következő program várta a csoportot.
Ezután Madách Imre világában folytatódott a kalandozás. "Az ember tragédiájá"-hoz kapcsolódó különlegességekkel ismertette meg a látogatókat a Rómer Flóris Művészeti és Helytörténeti Múzeum Madách-gyűjteményét kezelő könyvtáros, Csécs Teréz. A gyűjtemény egyedisége, értékei gyorsan beigazolódtak! Egyedi kiállítási tárgyak, különleges ritkaságok történetére derült fény a tárlatvezetés során.
A séta végén az irodalmárok által oly kedvelt kávéházi hangulatot ezúttal Teaházban próbáltuk megteremteni, úgy láttam sikerrel. Fűszeres tea illat, forralt bor illat, gőzölgő, habos kávéköltemények, finom sütemények csábították a vendégeket. 

Figyelem! Győr XVIII. és XIX. századi irodalmi értékeinek bemutatása az Idegenvezetők Világnapjára tervezett sétán ( február 23-án ) egy Litera-Túra Light túrán folytatódik! Itt ízelítőt kaphatnak a tematikus városnéző sétákról azok is, akik ma nem tudtak hozzánk csatlakozni, de érdekli őket ez a téma és azok is, akik még további információkat szeretnének begyűjteni Révai Miklósról, Czuczor Gergelyről, Kölcseyről, Kazinczyról, a Kisfaludy testvérekről és életrajzaik érdekes kapcsolódási pontjairól. Tájékozódjanak a http://www.gyeregyorbe.hu/varosnezo-setaink/ujdonsag/gyori-setak-az-idegenvezetok-vilagnapjan oldalon és jelentkezzenek be erre az ingyenes programra!
(A Light program nem tartalmazza a gyűjtemények megtekintését.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése