2014. február 2., vasárnap

XXI. századi téma esszépályázaton

A győri Batthyány Lajos Szakkollégium esszépályázatot hirdetett, melynek győztese Szoták Bálint, a Forrás Waldorf Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 10. osztályos tanulója lett.

A Batthyány Lajos Szakkollégium a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán működő jogi és igazgatási képzésekhez kötődő tehetséggondozó intézmény „Mondd el a véleményed!” címmel hirdetett esszépályázatot. A jelentkezők 10 téma közül választhattak kedvükre valót 6 oldalnyi terjedelemben.

 Szoták Bálint, a Forrás Waldorf Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 10. osztályos tanulója a „Torrentezés vs. szellemi tulajdon védelme: büntetni vagy legalizálni?” című témát választotta. Az általa beadott esszémunka az egész ország területéről beadott pályamunka közül elnyerte az I. helyezést. Eredményéhez szívből gratulálok. Munkájához néhány jó tanácsot kapott Hollósi Emese magyartanárától, illetve Szombathelyi Márktól, aki az informatikatanára.
 
„Az volt a célom, hogy ismertessem az internetes fájlcserélés - letöltést. A témát több szempontból közelítettem meg, a letöltők illetve a letöltő torrent oldalakat üzemeltetők szemszögéből. Illetve a szerzőket hogy érinti ez a dolog.” – meséli Bálint.
Az ünnepélyes díjátadóra tegnap került sor a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar Dísztermében.
Az esszépályázatot 2014 őszén ismételten meghirdeti az intézmény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése