2014. május 5., hétfő

Ütős 70 évMa ünnepli 70. születésnapját Váray László zenetanár. Születésnapja alkalmából közel 40 régi tanítványát hívta össze az ország különböző pontjairól és együtt köszöntötték fel a győri Széchenyi István Egyetem éttermében szombaton.


 A ’70-es évek elején a Dohányelosztóban édesapja mellett rajzolt először kottát egy reklámpapír hátuljára. Édesapját kiváló dzsesszzongoristaként ismerték Mosonmagyaróváron.
A Győri Filharmonikus Zenekar tagja lett,  a Markó Iván vezette Győri Balett számára több zenét is írt, így például a Tabuk és fétisek, aztán a Jézus, az emberfia, a Szamuráj, a Mester és Margarita című táncszínházi darabban is hallható volt az őáltala írt zene. 1974-ben megalakította a Győri Ütő Együttest.
A Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézet ütőhangszeres tanszakának egykori vezetője és tanára a győri egyetem éttermébe hívta össze régi tanítványait.
A tanítványok egy „Váray 1944” –es feliratú, mindenki által aláírt cintányérral, egy - a  marimbázó tanár urat ábrázoló - festménnyel, dobostortával és egy közös ütősprodukcióval ajándékozták meg.
Így volt kerek az ütős 70 év megünneplése.
Fotók: Csobay DánielNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése