2014. június 24., kedd

Varázslatos éjszaka

A május vége óta vezetett "Győr 7 csodája" elnevezésű különleges városnéző séta mágikus köntösbe öltözött Szent Iván-éj alkalmából.  

Ez az éjszaka a legmisztikusabb, legrövidebb éjszaka, amikor a valóságon túli világ kapui tárva-nyitva vannak. Tündérek, koboldok, szellemek bóklásznak az emberek között, fények gyúlnak az éjszakában, különleges dolgok történnek, kívánságok teljesülhetnek.

A nyári napforduló az emberiség egyik legrégebbi ünnepe, termékenység és bőségünnep, melynek hagyományai a pogány ember hiedelemvilágában is fontos szerepet kaptak. A természettel összhangban élő ember  tűzgyújtással kívánta megsegíteni a Napot a sötétséggel vívott küzdelmében, a tűz erejével pedig az ártó szellemeket igyekeztek minél messzebb űzni.

A keresztény egyház is beillesztette ünnepei sorába. Június 24. Keresztelő Szent János születésnapja, a János időszak kezdete. Ennek az időszaknak a fő feladata a rossz legyőzése önmagunkban, a zavaros gondolkodás letisztítása, az akadályok leküzdése.

Ez a nap érdekes összefüggésben áll a Szabadkőművességgel is... 

Ezen a napon az emberek mindig a földinek az égivel való kapcsolatba lépését ünnepelték!

Ez a szellemi háttér és a Belváros különleges pontjainak bemutatása színezte át esténket. Közben győri legendák, csodás történetek, a barokk belváros esti fényei tették különlegessé, mágikussá a hangulatot.

Csodás meglepetések részesei lehettek a séta vendégei...

A varázslat július 1-én folytatódik! Várjuk a sétára azokat, akik nem szeretnének korán ágyba bújni, kellemes társaságra, hangulatos esti sétára vágynak, ahol "új utak, új élmények" részesei lehetnek!

Már fogadjuk a jelentkezéseket! Szeretnénk Önöket elvarázsolni!

www.gyeregyorbe.hu 
e-mail:idegenvezetes.gyor@gmail.com 

Bejegyezte: Csobayné Pintér Éva idegenvezető

 

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése