2014. július 22., kedd

Jól jött a hűsítő fröccs!

A Győri Művészeti és Fesztiválközpont nagyon sokszínű, gazdag programkínálattal készült a Győri Legendák Napja valamint a X. Győri Rotary Fröccsnapok hétvégéjére. Az Original Balance Kft. lelkes idegenvezetői pedig érdekes tematikus sétákat vezettek, ezzel is színesítve a hétvége kulturális kínálatát.

Noha igazi kánikulai hétvége volt a fesztivál idején, folyamatosan kínálta programját a Földalatti sétálószínház, a gyerekeknek kialakított játszóházak és a kirakodó vásár mellett színes kísérőprogramok nyújtottak szórakozást minden korosztálynak. A hétvége egyik különlegessége a szombaton megrendezett Rétes-nap volt, ami a kánikulában nemcsak rendkívüli látványt jelentett, hanem csodás ízeket is kínált az ínyenceknek!
A délutáni és esti órákban változatos zenei programok szórakoztatták a fesztivál résztvevőit.

Pénteken szódásüveg kiállítás nyílt a fröccs városában, szombaton pedig a Rotary Regatta Sárkányhajó verseny eredményhirdetése zajlott.

Az Original Balance Kft. a Lüktető Belváros projekt keretében szombaton és vasárnap tematikus városnéző sétákat vezetett a Látogatóközpont felkérésére.

Szombaton, a Győri Legendák Napjához kapcsolódva, a török idők nyomában ismerkedhettek az érdeklődő vendégek legendákkal és igaz történetekkel Győr XVI. századi történetéből, majd a Kőtárba látogattak. A Vár kazamatarendszerében igazán kellemes volt a hűsítő barangolás a kánikulai melegben.


 


 


A vasárnapi séta, a Győri Rotary Fröccsnapok témájához kapcsolódóan, Jedlik és a fröccs címet kapta.
A séta során érdekes életrajzi történetek, a találmányok világa, a szódagyártás története és a fröccs születése került a fókuszba. A sétához csatlakozott Hámori Sándor a szódásszifongyűjtemény tulajdonosa és személyesen mutatta be a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban kiállított gyűjtemény néhány érdekes darabját. Végül a Rotary Club Széchenyi téren felállított faházában jótékonysági fröccs kóstoló részesei lehettek a szomjas vendégek.

 
 
Fotók: Cs.É./ Cs.D.  www.gyeregyorbe.hu
A kedvelt sétát "Több mint 1 fröccs!" elnevezéssel augusztus 22-én 18 órai kezdettel próbálhatják ki azok a kedves érdeklődők, akik a kánikulai melegben esetleg a strandolást választották!


Erre a programra a www.gyeregyorbe.hu oldalon jelentkezhetnek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése