2014. július 31., csütörtök

Ma is egy kicsit másképp meséltek a házakFotók: Csobay Dániel
"Mesélnek a házak" elnevezésű különleges városnéző séta indult ismét Győrben július utolsó napján 17 órakor "új utakat, új élményeket" ígérve az érdeklődő vendégeknek.

És valóban megtörtént a csoda. Titkos ajtók nyíltak meg és csodás barokk belvárosunk épületeinek történeteit a lelkes idegenvezető, ezúttal Kauker Bálint, az Original Balance Kft. csapatának tagja tolmácsolta. 
A két órás séta során látogatást tehettek vendégeink a jövő heti Barokk Esküvőre készülő Zichy Palota csodás termeiben, megismerve a patinás barokk palota történetét, lakóinak kalandos életét és a barokk építészet különlegességeit, értékes freskóit. A séta további részében a Régi Városháza, a Magyar Ispita, az Apátúr-ház, az Esterházy Palota, a Rozália-ház végül az egykori karmelita kolostor voltak a főszereplők a mesékben. A séta zárásaként az eredeti bútorokkal berendezett egykori kolostorkönyvtárba, a Klastrom Hotel Barokk Termébe vethettünk néhány pillantást az értékes könyvgyűjteményre és a csodálatos faragott szekrényekre.
A Borháló Borkereskedés vendégszeretetét is élvezhették a vendégek. Az üzlet kellemesen hűs falai között egy kis kóstolóval kedveskedtek a házigazdák, ahol a hűtött bor és a hűs szóda pincehangulatot árasztott a nyári hőségben. Ez a ház már a pannonhalmi borokról mesélt, de vendégeink ezt is élvezték.

A tematikus városnéző séták természetesen augusztusban is folytatódnak! Már érdemes meglátogatni a www.gyeregyorbe.hu oldalt és válogatni a témákból. Holnap egy exkluzív "Keresd a Nőt Győrben!" sétával kezdődik augusztus első hétvégéje. Szeretettel várjuk Önöket!

Bővebb információ és jelentkezés:
http://www.gyeregyorbe.hu/varosnezo-setaink/ujdonsag/keresd-a-not-gyorben


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése