2014. augusztus 6., szerda

Fények és tények a győri éjszakában

Újabb kaland vár azokra az érdeklődőkre, akik a Barokk Esküvő első estéjén nem szeretnének korán ágyba bújni! Egy újabb tematikus városnéző séta részesei lehetnek egy igazán szokatlan, éjszakai időpontban. 

Fotó: Csobay Dániel


Fotó: Csobay Dániel
Mi ihlette ezt a sétát? Ahogy a program címe is sugallja, a fények szépsége és a fények története!
Ma a világítás természetes velejárója mindennapjainknak, ugyanakkor a régi idők embereinek igazi bátorságpróba volt a sötét utcákon közlekedni. Rablók, bokatörő gödrök, az ablakon kiöntött szemét és szennyvíz jelentett komoly kihívást az utcán ténfergőknek a késői órákban. 

Vajon mikor jelent meg a közvilágítás? Ismereteink szerint az első - mai értelemben közvilágításnak tekinthető - rendszeres utcai világítás 1558-ban Párizsban valósult meg. Hazánkban éppen a török uralommal járó küzdelmek foglalták le ekkor az embereket. 
Mikor gyúltak fel hazánkban az éjszakai fények? Mely városokban történt ez a legkorábban? Milyen szerepe volt a lakosságnak abban, hogy létrejöhetett a közvilágítás? Hogyan valósíthatták meg, hiszen a polgárok nagyon vágytak az este kigyulladó fényekre... 
Az évszázadok a közvilágítás hőskora óta sok változást hoztak. A történelmi idők eseményei mellett meséljen a látvány, a város legszebb esti fényben pompázó helyszínei!
Idegenvezetőnk egy kellemes nyáréjszakai sétán kalauzolja vendégeinket Győr belvárosában. Megcsodáljuk a barokk világát felidéző városban az éjszakai fényekben pompázó látványos épületeket és műemlékeket. Győr megér egy estet!

Sétáljanak velünk, "új utak, új élmények" várnak Önökre!

További információ a sétáról, jelentkezés:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése