2014. augusztus 23., szombat

Győri Bornapok - Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál

Ezen a a hétvégén zajlanak a VII. Győri Bornapok programjai. A Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivált péntek délután nyitotta meg Borkai Zsolt polgármester. 

A megnyitó előtt a Városházától a Széchenyi térig vonultak fel a különböző Borlovagrendek a kitűnő muzsikát játszó Marching Jazz Band vezetésével. Az eseményre 60 kiemelkedő pincészet, 16 borvidékről érkezett, hogy bemutassa kínálatát. A rendezvényhez idén csatlakoztak a gasztronómia jeles képviselői is.

 
 Fotók: Csobay Dániel


A pénteki borversenyen választották meg Győr Város Borát és a Fesztivál Borát. 
"A zsűri döntése alapján egy családi borászat, a Cseri Pincészet Archeus bora lett Győr Város Bora, ő viselheti az elkövetkező egy évben a Győr város bora címet" – jelentette be Fekete Dávid alpolgármester a verseny eredményhirdetésén.
A desszertbor kategóriában a Zsirai Pincészet sárgamuskotálya nyert" - Írja Győr Város honlapja.
A fesztivál második napjának estéjén rendezték meg a Borászok Éjszakája programot az Esterházy Palotában. Ez a rendezvény kivételes alkalmat kínál a Győri Bornapok borászaival való találkozásra.

A hétvégi fesztivál témájához kapcsolódva, az Original Balance Kft. a "Több mint 1 fröccs" elnevezésű tematikus sétára invitálta a vendégeket. A sétát Csobayné Pintér Éva idegenvezető és Nagy Róbert történész, főlevéltáros, a Szent Márton Borlovagrend lovagja vezették. A sétán kívül egyebek között borfajtákkal és fröccstörténettel ismerkedtek a program résztvevői.

Hatalmas előkészületek előzik meg a ma estére szervezett koncertet. A városban 12 kivetítőn is lehet majd látni a világhírű énekest, Tom Jonest. Az esőnap vasárnap 20 óra.Fotók: Csobay Dániel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése