2014. augusztus 9., szombat

Holdvilágos éjszakánÚjabb kaland várt mindazokra, akik a Barokk Esküvő első estéjén, a szerenád után velünk tartottak. Egy exkluzív tematikus városnéző séta részesei lehettek egy igazán szokatlan, éjszakai időpontban. "Fények és tények a győri éjszakában" elnevezéssel indult a séta.

"Mi ihlette ezt a sétát? Ahogy a program címe is sugallja, a fények szépsége, a fények története és a hozzájuk kapcsolódó győri történetek, érdekességek." - kezdte a sétát Csobayné Pintér Éva, idegenvezető, a Nyugat-magyarországi Egyetem Turizmus szakának mesteroktatója és az Original Balance Kft. ügyvezetője.
Új utakkal, új élményekkel gazdagodhattak mindazok, akik Domenico Menini olasz operaénekes fellépése mellett programunkat is kiválasztották.
Barokk köntösbe öltözött a város. Győr városának legszebb barokk főtere, a Széchenyi tér igazán mediterrán hangulatot árasztott. Olasz dalok és a telihold adták meg a séta alaphangulatát. A nyüzsgő főtérről aztán a sejtelemes fényekbe burkolózó csendesebb utcák, terek, hidak felé vezetett utunk. Felidéztük a közvilágítás hőskorát:
 "Este van már kilenc óra,
   ki-ki térjen nyugovóra! 
  Tűzre, vízre vigyázzatok,
   le ne égjen a házatok!"

Győrben azonban nagyon élénk esti, éjszakai élet volt ezen a nyári estén. Noha a Városháza toronyórája rég elütötte a kilenc órát, a város kivilágított látnivalói és az "esti mese" a látottakról a késői óra ellenére is elvarázsolta vendégeinket. Együtt alapoztuk meg a szombati és vasárnapi Barokk Esküvő fesztiválhangulatát és egy kellemes séta után térhetett mindenki nyugovóra!Fotók: Csobay Dániel

Sétáinkat a Fesztivál idején is folytatjuk!
www.gyeregyorbe.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése