2014. szeptember 23., kedd

Multi-kul-TúraVasárnap délután új tematikus sétára invitáltuk az Érdeklődőket. Kiknek ajánljuk ezt az új győri sétát? Mindenkinek, aki kíváncsi a város múltjának és jelenének érdekes összefüggéseire, szívesen hallgat érdekes történeteket, miközben egy kellemes belvárosi séta részese lehet. Néhány téma, amire fény derül új sétánkon:

Tudja-e, hogyan befolyásolta Bécs historizmusa a Városháza építését?
Tudja-e, mit jelent az AUDI szó?
Tudja-e hogyan hozható kapcsolatba az angora nyúl tenyésztése Győrrel?
Látott már Győrben tibeti imamalmot?

A multikulturalitás az a folyamat, amelynek során egy kultúra elsajátítja más kultúrák elemeit úgy, hogy közben a sajátjait megtartja. Kulturális vagy nemzeti sokszínűséget is jelent.
A fejlett világ számára a 21. század a multikulturális társadalmak időszaka. A különböző kultúrák, nyelvek, szokások, tradíciók és vallások egymás mellett élése, keveredése tulajdonképpen már évszázadokkal ezelőtt is ismert jelenség volt, azonban a multikulturális társadalmak kialakulása a második világháború után vált világméretekben egyre erősödő folyamattá.
Győr városának kialakulást és fejlődését az évszázadok során sokféle kultúra befolyásolta, amelynek nyomait a mai napig őrzi.
Az egyes nemzetek jellegzetességei, kulturális sajátosságai színesítik a városképet, és szinte már sajátunknak érezzük. Fedezze fel velünk, mit hagytak ránk az olaszok, a törökök, az osztrákok, lengyelek…, és hogyan élünk ma közös európaiként egymás mellett. A séta során egy kellemes multi-kulturális kalandozásban lehet része térben és időben egyaránt.
A séta során sok érdekes kérdésre választ kaphat, és számos „gyöngyszem” eredetére fény derül. Az „új utak, új élmények” ezáltal nemzetek sokszínűségével gazdagodnak.

Sétáinkról
 a www.gyeregyorbe.hu oldalon és a www.facebook.com/gyeregyorbe oldalon 
olvashatnak bővebben. 

Szeretettel várjuk Önöket! 

Fotó: Csobay Dániel
Fotó: Cs.É.A bejegyzést írta: Husz Anikó idegenvezető

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése