2014. szeptember 7., vasárnap

Színészünnep Győrben

Fergeteges fesztiválhangulatban zajlott tegnap a Győri Nemzeti Színház 5. alkalommal megrendezett "Egy nap a kulisszák mögött" rendezvénysorozata.

Reggel ugyan még ömlött az eső, de az égiek kegyesek voltak a szervezőkhöz és a rajongókhoz. Délutánra, a szabadtérre szervezett programok ideje alatt csodálatos napsütés lett. 
Idén három turnusban indult a kulisszajárás, melynek egyik csoportja felment a színház legtetejére is. A kulisszajárást balettgyakorlat megtekintése és színpadtechnikai bemutató kísérte.
Délután színházi divatbemutatóval kedveskedtek a színház előtti téren, volt gyorsöltözés többek között a Csinibaba gézengúzaival és öltöztetőnők segítségével. A gyorsöltözést súgó produkció követte a színház négy súgójának - Fenesi Ottilia, Vlasics Rita, Jakab Anita, Bedi Eszter - bemutatkozásával, közreműködött Kiss Tünde és Ungvári István is.  
A programok alatt egész napos művészpiac is volt, ahol a színészek, színházi dolgozók árulták portékájukat, melyekből a nézők Varázsjegyért vásárolhattak. Többek között: Mézes Violetta, Menczel Andrea, Mihályi Orsolya, Bedi Eszter, Csankó Zoltán, Vincze Gábor Péter, Sebestyén Bálint kínálták kincseiket.
Aztán a színház stúdiósai, Kszel Attila vezényletével adtak elő kedvcsinálót a 2014/2015-ös évad műsoraihoz. Majd következett a kvíz, ahol örökös nézőt választottak, azok közül, aki a Győri Nemzeti Színház legrégebbi műsorfüzetét hozta magával. Forgács Péter igazgató elmondása szerint egy hölgy külön díjat is érdemelt, mert egy '70-es évekből származó győri színházi műsorfüzetet hozott magával.
Volt pörkölt és fröccs Forgács Péter igazgató és Kiss János a Győri Nemzeti Balett igazgatójának felszolgálásával.
Aztán következett az a leírhatatlan élmény, amit igazán jól, csak személyesen, a színház előtti téren lehetett átélni. Egy vadonatúj program, a karaoke show. Agócs Judittal, Baranyai Annamáriával, Forgács Péterrel, Nagy Balázzsal, Mohácsi Attilával, Pörneczi Attilával és Klinga Péterrel lehetett közös dalt énekelni.
Este 19 órától  pedig a Jézus Krisztus Szupersztár koncertváltozatával koronázták meg a napot. Többek között felléptek: Forgács Péter, Baranyai Annamária, Szomor György, Molnár Erik, Bodrogi Attila, Bródy Norbert, Nagy Balázs, Vincze Gábor Péter, Mohácsi Attila, Klinga Péter, Jáger András, Szikra József, Molnár Ágnes, Kiss Tünde, Lázin Beatrix.


Fotók: Csobay Dániel


A  4 napos Színész ünnep folytatódik, ahol a Kaszás Attila Díj jelöltjei is bemutatkoznak saját színházuk darabjaival.
" Örülök, hogy ennek a csodálatos embernek az emléke előtt tiszteleghetek!" - mondja Forgács Péter a színház direktora. A rendezvénysorozat csúcspontja a hétfő esti Kaszás Attila Díjátadó Gála lesz, melyet idén a Győri Nemzeti Színház rendezhet meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése