2016. július 20., szerda

Séták a Barokk Esküvőn a Gyere Győrbe csapatával


2016. augusztus 12-14 között rendezik meg a 24. Barokk Esküvőt Győrben. Ma délelőtt tartották meg a sajtótájékoztatót a Zichy-palotában.

Győr Megyei Jogú város részéről Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester köszöntötte a tájékoztatón megjelenteket és Serfőzőné Tóth Andrea a Művészeti és Fesztiválközpont igazgatónője ismertette az idei programokat. 
A sajtó képviselői mellett megjelent  Keglovich Ferencné, a Barokk Esküvő megálmodója, ötletgazdája, a Fesztiválközpont korábbi vezetője is, Rákász Gergely orgonista és Csobayné Pintér Éva idegenvezető, az Original Balance Kft. ügyvezetője.
Bemutatták az idei Barokk Esküvő párját, Kiss Zsuzsanna Juditot és Kőhalmi Andrást, akik a ceremónia keretein belül házasodnak össze. A Gyere Győrbe csapata idén kettő ingyenes, tematikus városnéző sétával várja az érdeklődőket: 


2016. augusztus 13. szombat    10 óra

Barokk séta fesztiválhangulatban - Templomok titkai

Kivételes élményt jelent, ha a barokk világába, a barokk művészet rejtelmeibe a Négy Évszak Fesztivál keretében szervezett Barokk Esküvő idején nyernek bepillantást a vendégek, amikor korabeli hangulatot idéző színes programok adják a díszletét a kalandozásnak. Különleges sétánk a város csodálatos terei, templomai, palotái között vezet, miközben rejtett barokk kincseket fedezhetünk fel az árnyas templomokban.
A sétát vezeti: Kauker Bálint idegenvezető (www.gyeregyorbe.hu)
Találkozás: Széchenyi tér, Mária-oszlop

Csobay Dániel fotográfus korábbi fotója


2016. augusztus 13. szombaton a Barokk Esküvő ceremónia és a "Barokk mulatság tánccal" után!    21.30 órától

Angyalok a győri éjszakában


Győr csodálatosan kivilágított barokk belvárosa éjszakai fényében pompázva nyáresti sétára hívogat. A kíváncsi tekintetek előtt ezúttal feltűnnek Győr angyalai is. Az "angyali történetek"-ről idegenvezetőnk gondoskodik egy hangulatos éjszakai sétán.
A sétát vezeti: Csobayné Pintér Éva (www.gyeregyorbe.hu)
Találkozás:  Frigyláda-szobor (Gutenberg tér)


 Fotók: Csobay Dániel fotográfus


2016. augusztus 14. vasárnap  10 óra

A barokk belváros mesélő házai fesztiválhangulatban

Az elmúlt korok építőművészetének, történetének legbeszédesebb emlékei, gazdagon díszített templomok, mozgalmas szobrok, pompázatos paloták, díszes homlokzatú, zárt sarokerkélyes lakóházak  között sétálva egy időutazás részesei lehetnek a vendégek.  Egy más korba, a 17-18. század világába, egy gazdag kereskedőváros, egy hajdan nyüzsgő polgárváros mindennapjaiba nyerhetnek betekintést a Barokk Esküvő idején különleges városnéző sétánkon.
A sétát vezeti: Kauker Bálint (www.gyeregyorbe.hu)
Találkozás: Széchenyi tér, Mária-oszlop
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése