2016. augusztus 24., szerda

Becsengettek a balettpróbákra -Évadnyitó társulati ülés a Győri Balettnél


Megkezdte 2016/ 2017-es évadát a Győri Balett. Az évadnyitó társulati ülést 2016. augusztus 24-én délelőtt tartották a Győri Nemzeti Színház csillárszintjén. 


Kiss János balettigazgató riói élménybeszámolójukkal kezdte az évadnyitót, ahonnan vasárnap tértek haza Magyarországra. Az igazgató azt mondta, "jó érzés volt Brazíliában magyarnak lenni azokban a napokban."



A társulati ülést megtisztelte jelenlétével  Győr Megyei Jogú Város önkormányzata részéről Rózsavölgyi László az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke, jó egészséget kívánt a társulatnak előttük álló munkáikhoz.

Ezután az igazgató köszöntötte az új társulati tagokat: a spanyol Laura Fernandez táncművészt, Nagy Richárd díszítőt,  valamint a Győri Balett társulatánál jubilálókat: Pöntör Bernadett titkársági asszisztenst, aki 15 éve van a társulatnál és Molnár Ilona igazgató-helyettest, aki 40 éve a közszolgálatban dolgozik, 1989 óta a Győri Balettnél.

A társulatnak idén is sűrű lesz a naptára, rengeteg helyszínen lépnek fel külföldön, belföldön egyaránt és természetesen nem hagyhatják el a Győri Nemzeti Színház épületét sem. Készül Rómeó és Júlia balett előadásuk, melyből már az "' 1 nap a kulisszák mögött" című rendezvényen is láthat részletet az érdeklődő közönség a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán.  Premier 2016. októberben 8-án. Az évad során 17 db bérletes előadásban láthatja a nagyérdemű közönség.

A Kossuth-díjas, Érdemes Művész, a balett társulat igazgatója összefoglalta a repertoáron maradt műsoraikat: Szegény Dzsoni és Árnika (a Kisfaludy teremben), Belső hangok, Boleró, Carmina Burana, Uneven (Kizökkent), A terem, Szentivánéji álom és a Kodály előadások. 

Hamarosan elindulnak a turnék, 2016. szeptember 2-3-ig meghívást kaptak Németországba, Berlinben, ahol a Malakhov és barátai gálán lépnek fel az Admiral Palace-ban. Azon az esten  a Moszkvai Nagyszínház, a szentpétervári Mariinszkij Színház, a Miami Balett és a Tokio Balett társulatai mellett mutatkoznak majd be. Szeptember 14-én a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. kiállításán, szeptember 27-én a X. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón. 

Velekei László koreográfust felkérte a Miskolci Balett és a GG Tánc Eger egy közös produkció, az Anna Karenina koreografálására. A bemutatója 2016. október 28-án lesz Miskolcon.

Novemberben az útirány Bécs, ahol a Pécsi Balettel közös estet adnak a Belső hangok előadásukkal, az őszi bécsi Kortárs Táncfesztiválon. Majd Budapesten is bemutatják a Rómeó és Júlia estjüket.

Decemberben "Diótörő az Arénákban".  Győrben az Audi  Arénában december 10-én, Debrecenben december 18-án és Veszprémben december 22-én. 

Januárban Olaszországba, februárban Oroszországba- Moszkvába, márciusban szintén Olaszországba turnéznak, akkor az Egribianco meghívására. 
Júniusra már a XIII. Magyar Táncfesztivállal készülnek és 2016. júliusában ők is fellépnek az EYOF             ( Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál)megnyitóján.







Fotók: Csobay Dániel fotográfus
-     




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése