2017. március 2., csütörtök

Győr díszvendég az Utazás Kiállításon

Győr Megyei Jogú Város a díszvendége a 2017. március 2-5-ig tartó, immár 40. Utazás Kiállításnak a budapesti Hungexpon.


Nagy várakozással és büszkeséggel mutatta be Győr város vezetése az új arculatot. Használata nagyban hozzájárul a város megjelenéseinek egyesítéséhez, alkalmas kreatív, animált megjelenítésre, látványos és informatív kampányok lefolytatására, új impulzusokat adva Győr népszerűsítésének is. Az idei Utazás Kiállításon előtérbe helyezték a 2017-ben, Győrben megrendezésre kerülő  Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált.


Március 2-án délelőtt sajtótájékoztatót tartott a város 100 négyzetméteres impozáns standjánál Borkai Zsolt polgármester, Domanyik Eszter Győr Megyei Jogú Város Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője, Jakab Petra idegenforgalmi referens és Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát.


A látványos standon megújult arculattal, új szlogennel mutatkozott be Győr a sajtó képviselői, a vendégek és érdeklődők előtt. "Egy város, ezer élmény" - ez Győr új turisztikai, sport és kulturális szlogenje. Az élmények jelentős helyszíneivel egy óriási interaktív térkép előtt állva ismerkedhetnek a látogatók és számos kiadványt vihetnek magukkal a város látnivalóiról, programjairól, fesztiváljairól.
A GyereGyőrbe tematikus városnézések idegenvezetői közül Csobayné Pintér Éva képviselte a csapatot az Utazás Kiállítás szakmai napján.

Megkérdeztem, hogy idegenvezetőként hogyan készülnek az EYOF-ra?

Csobayné Pintér Éva idegenvezető:
"Az EYOF kiemelkedő  esemény városunk, sőt az ország nyári eseményei között, amihez már addig is több jelentős esemény kapcsolódik. Kivételes lehetőség egy város életében, hogy "vendégül láthatja" Európa legtehetségesebb fiatal sportolóit és a sportdiplomácia képviselőit. Erre készül a Győr és a város turisztikai szolgáltatói is. A már megszokott nyári tematikus városnéző programjaink között az EYOF hete arról szól, hogy bemutathassuk városunk sokszínűségét, a régió vonzerejét, világörökségi helyszíneket és kellemes nyáresti programokra készülünk a kultúra, szórakozás és gasztronómiai élvezetek jegyében. Fontos szerepet kapnak "Győr  7 csodája", "Több mint 1 fröccs", "Nyáresti hajózás" és "Győri séta by night" programjaink, amelyeket a forró nyári napok lezárásaként is szívesen választanak vendégeink, hiszen ezek igazán alkalmasak arra, hogy a város különlegességeit megmutassuk és együtt élvezzük a nyár esték hangulatát. Már javában zajlik a programok előkészítése, idegenvezetőink felkészülése. Örömmel várjuk a júliust! "Új utak, új élmények" várják a GyereGyőrbe csapatának vendégeit.


Husz Anikó idegenvezető:
"Az EYOF egy nagy nemzetközi esemény Győr életében. Fontos, hogy ebben a néhány napban megmutassuk Győr legfontosabb értékeit a városba érkező sportolóknak és kísérőiknek. Mivel a sportolók korosztálya a fiatalságot képviseli, számukra biztosan a legérdekesebbek a legendák és mondák, amelyek Győr történetéhez és mindennapjaihoz köthetők (Vaskakas, Vastuskó, szódásszifon, földrengés és Szent László kapcsolata...) Különös élményt nyújthat számukra a Püspökvár illetve a Városháza tornyának "megmászása", ahol madártávlatból láthatják a várost. Ezeknek a helyszíneknek a bemutatása kiemelt szerepet kap a felkészülésemben, igyekezve minél színesebben és szórakoztatóbban előadni. A vezetések során próbálok majd a magyar és a jelenlévő országok vendégei között párhuzamokat említeni, amelyek által jobban megjegyzik az információkat."
 
A megnyitón a GYMSM Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozatának delegációja is részt vett.


Fotók: Csobay Dániel fotográfus

A Budapesti Utazás Kiállításon vasárnapig találhatják meg a látogatók a belföldi díszvendég, Győr és a kulturális díszvendég, Pannonhalmi Főapátság közös standját a Hungexpo „A” pavilon 307-es standján.


A GyereGyőrbe csapata így készül az EYOF-ra:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése