2017. június 2., péntek

"Szép szerelmem, Magyarország" - A Hangraforgó klub vendége volt Tolcsvay Béla

A győri Hangraforgó Klub vendége volt ma délután Tolcsvay Béla énekmondó, Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész, a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér klubhelyiségében.
  

Tolcsvay Bélának  a Tolcsvay-trió 1967-es megalapításával kezdődött a pályafutása. Az akusztikus, népzenei gyökerű muzsika az igazi világa, aki munkásságát a hitéből fakadó szolgálatnak tekinti: „Énekmondónak tartom magam, kötelességemnek érzem, hogy átadjam az embereknek azt a kulturális irányt és tudást, amit vallok és amiben hiszek.”  

Az énekmondó nagy lelkesedéssel csemegézett életéből, mesélt a magyar nyelv fontosságáról, nyelvünk milyenségéről és arról az időszakról, amikor 1968-ban folk-beat kategóriában győztek a Ki mi tud?- on.  Korát meghazudtoló bámulatos energiával, a szó legnemesebb értelmében tanította is győri közönségét.

A Kossuth-díjas zeneszerzőt vendégül látó Hangraforgó, verséneklő együttes, F. Sipos Bea és Faggyas László, fontosnak tartják a magyar történelem, a magyar költészet hagyományainak ápolását és versben, dalban való közvetítését minden korosztálynak.
 
Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése