2017. július 22., szombat

EYOF - Fogadalmat tett a magyar csapat

Ma rendezte meg a Magyar Olimpia Bizottság az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra érkező magyar csapat Ünnepélyes Fogadalomtételét, Budapesten.


“Nagy ünnep előtt álltok, nagy várakozással, erős szívdobogással. Egykori olimpikonként átérzem, ami bennetek van” – mondta a fogadalomtétel előtt Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, aki hajnalban érkezett meg Lipcséből, ahol Szatmári András jóvoltából 27 év elteltével nyert ismét magyar férfi vívó világbajnoki címet. Kiemelte: a sport mellett a kultúra, az oktatás és a fair play is szerepet kap az EYOF-on.


“Szerencsések vagytok, hogy ilyen fiatalon egy hazai eseményen válhattok az olimpiai család részévé. Kívánom, hogy ez egy mérföldkő legyen számotokra az ötkarikás szereplés felé.” - mondta.“Mindannyiunk ünnepe az EYOF, hazánk első olimpiai eseménye. Ahogy nektek verseny az EYOF, úgy Magyarország rendezőként száll ringbe. Eredményes versenyzést, Győrnek sikeres rendezést kívánok. Büszkék vagyunk rátok, büszkék vagyunk Győrre!” – tette hozzá.
 
Az eseményen részt vett dr. Deutsch Tamás Miniszterelnöki Biztos, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke is.“Mindig nagy öröm elhivatott, tehetséges, fiatal sportolók körében lenni. Nagy lehetőség számunkra, hogy a vizes világbajnoksággal, a világ harmadik legnagyobb sporteseményével egy időben e nagyszabású, olimpiai rendezvényt is hazánkban köszönthetjük” – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. Hozzátette, az EYOF célja, hogy a fiatalság nevelésével hozzájáruljon a világ szebbé és békésebbé tételéhez, és ez a sporton keresztül valósul meg. Mint fogalmazott, “vezérelvünk a barátság, a szolidaritás, a szabályok betartása, a fair play és a nemes küzdelmek megtartása”.
“A legnagyobb reménységeink vagytok, a jövő olimpiai bajnokai és példaképek lehettek. Bebizonyítottátok, hogy tehetséggel és kitartással úrrá lehet lenni a küzdelmes napokon. Magyarország büszke fiatal reménységeire!” – folytatta.A fogadalomtétel szövegét Pál Tamara kézilabdázó és Zombori Gábor úszó mondta el a budapesti Kongresszusi Központban rendezett mai ünnepségen. A 152 sportoló Kulcsár Krisztiánnal és Fábián László csapatvezető, a MOB megbízott főtitkára, az olimpiai bajnok öttusázóval mondta el az esküt.A magyar csapatot 24 atléta, 12 cselgáncsozó, 6-6 kajak-kenus és kerékpáros, 15-15 fiú és leány kézilabdázó, 12-12 fiú és leány kosárlabdázó, valamint röplabdázó, 4 teniszező, 6 tornász és 16 úszó alkotja. A sportszakemberekkel, csapatirodával, edzőkkel, orvosokkal, masszőrökkel együtt 204 fős a delegáció.
A győri eseményre 50 országból 2500 sportolót és 1100 kísérőt várnak.
Az ETO Parkban vasárnap 20.30-kor kezdődő nyitóünnepségen a cselgáncsozó Sipőcz Richárd viszi majd a magyar zászlót.                                                                                                                            Az eseményt Kovács Koko István visszavonult olimpiai- és világbajnok, magyar ökölvívó konferálta.                                                      Fotók: Csobay Dániel fotográfus


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése