2017. október 15., vasárnap

Egész nap az egészségről - a Generációk Házában

Szombaton rendezte meg a győrsövényházi Vadrózsa Waldorf Általános Iskola és Óvoda és az Antropozófus Gyógyászatért Magyarországi Érdekképviseleti Egyesület közös rendezvényét, a győri Generációk Házában. 

 "A védőháló a családokért" című pályázat keretein belül megrendezett eseményen egész nap, Mihály nap alkalmából megrendezett vásár várta az érdeklődőket.                                 A gyerekeket egész napos játszóház várta, a SAS és KOS társasjátékos közreműködésével; kézműves foglalkozásokon vehettek részt , ahol saját kezűleg készíthettek szebbnél szebb dolgokat.A rendezvény közös énekléssel kezdődött, majd Szalóczi Viktória Waldorf-pedagógus, a győrsövényházi Vadrózsa Waldorf Általános Iskola és Óvoda egyik tanára nyitotta meg.
"A Waldorf-pedagógia a teljes emberi személyiség kibontakoztatásának szolgálatában áll.
Célja, hogy a gyermeket korának megfelelő testi, lelki és szellemi fejlődésében elősegítve
bevezesse az emberiség kultúrájába.
"
(Rudolf Steiner)
 

A nap folyamán a gyerekek Szarka Fedor Guidó-tól nézhettek Pantomimes előadást.Az emeleten az Antropozófus Gyógyászatért Magyarországi Érdekképviseleti Egyesület elnöke, alelnökei  és alapító tagjai értékes, pozitív gondolatokkal teli előadásokkal és két féle terápiás kezeléssel várták az érdeklődőket.  Az egyesület célját és az előadások menetét Csobayné Pintér Éva, az egyesület egyik alapító tagja ismertette.

Dr. Vincze Gábor szülész-nőgyógyász szakorvos, antropozófus orvos "Ádám és/vagy Éva?" című előadását hallhatták, majd Ph.D. Dr. Szőke Henrik antropozófus orvos, gyermekgyógyász szakorvos, az Antropozófus Gyógyászatért Magyarországi Érdekképviseleti Egyesület alapító tagja és alelnöke  beszélt "A gyermekkori betegségek kezelése; helye, értelme a gyermek fejlődésében" címmel, ahol többek között az "egészség" szó tudományos leírását is ismertette; és interaktív beszélgetésben kérdezte a hallgatóságot, hogy "mi is az egészség?" 
Őt követte Bödök Károly biológus, antropozófus terapeuta, az Antropozófus Gyógyászatért Magyarországi Érdekképviseleti Egyesület alapító tagja és  alelnöke. Az egészséges táplálkozásról és életmódról beszélt, "Azzá leszünk, amint gondolunk, teszünk és eszünk" címmel.
 
Csobay József fogász, fogműves mester, antropozófus terapeuta, az Antropozófus Gyógyászatért Magyarországi Érdekképviseleti Egyesület elnöke és alapító tagja megosztotta a jelenlévőkkel  egyesületük létrejöttének történetét, utána pedig, "Az emberi test mérlegei és összefüggéseit"-t mesélte el előadásában. 
Wágner Andrea egészségtan tanár, Waldorf óvónő gyakorlatban ismertette meg  hallgatóságát a külső beavatkozásokkal; Jörg Judit antropozófus terapeuta, Pressel masszőr, a Dr. Simeon Pressel féle masszázs alkalmazója pedig lábfej masszázs-kezelés- megtapasztalás- érzékelés folyamatot mutatta be mindazoknak, akik szívesen kipróbálták. 
Az rendezvény kísérőprogramja Csobay Dániel fotókiállítása volt, a Ph.D. Dr. Szőke Henrik által vezetett AntroMedicAart Egyesület két évvel ezelőtti tanulmányútjáról;  illetve egy, Csobay József által megálmodott és berendezett, saját tulajdonú Waldorf baba gyűjtemény kiállítás.Fotók: Csobay Dániel fotográfus

A rendezvény sikerét az egész napos nagy érdeklődés igazolta. A program 18 órakor zárult.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése