2017. október 1., vasárnap

Népszerűek a tematikus séták Győrben

A GyereGyőrbe Városnézések idegenvezetői számára még nem fejeződött be a turisztikai szezon.

A nyár kedvence a „Naplemente túra” elnevezésű hajós városnézés és a fesztiválséták voltak, de az indiánnyár programjai is nagyon kedveltek a győriek és a turisták körében egyaránt. A meghirdetett programokra egyénileg is bejelentkezhetnek illetve a sétákhoz csatlakozhatnak az érdeklődők.Az idegenvezetői csapat vezetőjét, Csobayné Pintér Éva idegenvezetőt kérdeztem:

Hétvégén többször köszönhettek Rád ismerősök a belváros utcáin és terein. A GyereGyőrbe Tematikus városnézések idegenvezetői kivették részüket a hétvégi XIII. Győri Rotary Fröccsnapok és Győri Legendák Napja programjaiból. Idegenvezetőként milyen tapasztalataid vannak erről a hétvégéről?
Valóban nagyon nagy volt a nyüzsgés az elmúlt hétvégén Győr belvárosában, mindenki találhatott kedvére való programot, aminek ráadásul az időjárás is kedvezett. Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a Győri Művészeti és Fesztiválközpont gazdag programkínálatában helyet kaptak tematikus városnéző sétáink. Nagyon szívesen teszünk eleget a felkérésnek, hiszen számos olyan témát dolgoztunk fel Győr látnivalóit és értékeit tekintve, ami mind a győrieknek mind a hozzánk érkező vendégeknek új élményt kínál. Ezen a fesztiválhétvégén 5 alkalommal sétálhattak velünk az érdeklődők. Én a szombati nap „házigazdája” voltam, Kauker Bálint idegenvezető kollégám pedig a vasárnapi sétákat vezette.
A két nap alatt több száz emberrel találkozhattunk, akiknek jelentős része a városba látogató kiránduló, turista volt. Többen voltak, akik elmondásuk szerint baráti társasággal, a családdal kifejezetten a sokszínű programok miatt érkeztek városunkba és töltötték itt a hétvégét az ország távolabbi pontjairól is. Nagyon sok megerősítő visszajelzést kaptunk arról, hogy milyen új élményt ad egy város megismerése ezeken a sétákon.
A legfiatalabb vendégünk a 4 és fél éves Jázmin volt. Nagy örömömre fiatalok, idősebbek egyaránt kihasználták a lehetőséget, hogy városunk történeteivel a mi közreműködésünkkel ismerkedjenek. Persze jöttek a győriek is és törzsvendégeink is szép számmal. Megtisztelő volt a nagy érdeklődés. Bízom benne, hogy lesznek olyanok, akik kedvet kaptak ahhoz, hogy ismét csatlakozzanak majd hasonló programjainkhoz.
 Jutott idő a fröccsök kóstolására és a fesztivál programjainak megtekintésére is?
A fröccsök kóstolásában ugyan nem tudtam részt venni, de bízom benne, hogy vendégeink megfogadták javaslatomat és megtették ezt helyettem is. Néhány programba természetesen belekukkantottam. Nyomon követtem Malasits Zsolt festőművész különleges alkotásának alakulását, belenéztem a Plasztikonok és a Győri Nemzeti Színház, a győri Impró Társulat művészeinek „Győri rögtönzés” előadásaiba, a koncertekből néhányba belehallgattam, hogy csak néhány programot említsek. Úton-útfélen ismerősökkel találkoztam.Fotók: Csobay Dániel fotográfus


Milyen programokra, sétákra készültök a következő hetekben?
Bízunk benne, hogy szép őszi napok következnek és emiatt a következő hétvégéken is sétákra, programokra várjuk az érdeklődőket.
Október 8-án „Győri História” sétánk fénypontja a Schima Bandi kiállítás megtekintése lesz Pápai Emese művészettörténésszel, a kiállítás kurátorával.
Október 15-én a Győrben első alkalommal megrendezett Design Hét programjaiban veszünk részt egy „Láthatatlan Belváros” című sétával. Olyan helyekre is szeretnénk bekukkantani, ahol rejtett szépségeket, értékeket mutathatunk meg a belváros egyébként zárt kapui mögött.
Október 20-ra pedig Bana József levéltár igazgatót hívtam meg a „Legendák és igaz történetek” című sétánkra, ahol Győr piroslámpás történeteivel, helyszíneivel ismerkedhetnek az érdeklődő felnőtt vendégek.


További programjainkról részletes információkat találnak és a jelentkezéseket is fogadjuk honlapunkon:  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése